Стрес блокує роботу пам’яті

Поділитися

Високий рівень стресу “стирає” з пам’яті всі отримані раніше навички. Такі дані навели дослідники з Університету Ексетера (Англія) і Калгарі (Канада), провівши експеримент на равликах показав, передає УНН.

Вчені встановили, що равлики після впливу значної кількості подразників, що провокують стрес, забували все, чому навчилися раніше. У ході експерименту равликів навчили дихати з певною частотою, коли вони перебували поза водою (зазвичай вони дихають під водою, вбираючи кисень шкірою). У воді з низькою концентрацією кисню равлик не може так дихати, що змушує його спливати і робити вдих через дихальний отвір.

Потім вчені спробували відучити равликів дихати поза водою в звичайному режимі. Коженого разу, коли равлик намагалася зробити вдих, дослідники доторкалися до дихального отвору. Пам’ять равликів перевірялася за кількістю спроб зробити вдих після тренування. Виявилося, численні подразники збивали режим дихання поза водою.

Експерти вважають, що також негативно стрес впливає і на здатність запам’ятовувати інформацію у людини. А низка стресових подій, що відбуваються одночасно, виробляє кумулятивний ефект .

Як бучацькі дівчата мусіли в Тернополі прапори носити

***

Агрохолдинг “Мрія” розпочав ремонт доріг, які знищив фурами на Тернопільщині?

***

Нардеп розповів про “тернопільських китайців” з мертвими президентами (відео)

***

Виявляється, крім Партії регіонів, на Тернопільщині ніхто не вміє вирощувати хліб

***

Понад 30 тисяч жителів Тернопільщини нині перебувають за кордоном

***

Збірна України перемогла Францію 2-0!!!

***

Злодіїв, які відібрали у пенсіонера 40 тис. грн, заарештували

Роналду відмовився від зустрічі з президентом ФІФА