Суд оголосив вирок у “врадіївській справі”

Поділитися

Первомайський міський районний суд Миколаївської області оголосив рішення у справі про побиття і згвалтування 29-річної жительки Врадіївки Ірини Крашкової, повідомляє кореспондент УНН.

Зокрема, Є.Дрижак отримав покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років із конфіскацією всього майна, Д.Поліщук – також отримав строк 15 років із конфіскацією всього майна, а С.Рабіненко – 11 років із конфіскацією майна.

Крім того, Є.Дрижак та Д.Поліщук втратили офіцерські звання.

Також, за повідомленням, колишньому заступнику начальника Врадіївського райвідділу міліції Михайла Кудринського оголосили вирок у вигляді 5 років ув’язнення. Також його позбавити офіцерського звання.

Крім того, суд постановив стягнути з Є.Дрижак та Д.Поліщука по 150 тис. грн., а з С.Рабіненка – 100 тис. грн. на відшкодування моральної шкоди на користь І.Крашкової.

Нагадаємо, 21 листопада прокурор Наталія Висоцька, яка представляє державне обвинувачення у “врадіївській справі”, наголосила, що прокуратура просить Первомайський міський районний суд Миколаївської області засудити обвинувачених у справі на строки від 5 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зокрема, обвинувачення просило для Євгена Дрижака покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років із конфіскацією всього майна, позбавлення спеціального звання ”капітан” і штрафу в сумі 17 тис. грн, для Дмитра Поліщука – 15 років ув’язнення з конфіскацією майна і позбавлення спеціального звання ”лейтенант”, а для єгеря Сергія Рабіненка – 10 років із конфіскацією майна.

Крім того, для колишнього заступника начальника Врадіївського райвідділу міліції Михайла Кудринського просили призначити покарання у вигляді 5 років ув’язнення, а також позбавити його звання ”майор” і оштрафувати на 17 тис. грн.

Нагадаємо, судові засідання у “Врадіївській справі” почалися 8 жовтня. Як відомо, у ніч на 27 червня 29-річну мешканку Врадіївки Крашкову знайшли на вулиці без одягу з ознаками насильства. За підозрою в здійсненні зґвалтування, розбійного нападу і завданні тяжких тілесних ушкоджень було затримано лейтенанта міліції Дмитра Поліщука, єгеря Сергія Рабиненка та капітана міліції Євгена Дрижака. Пізніше дії підозрюваних було перекваліфіковано з ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України на ч.2 ст.15, п.п 4,6,9,12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України, а саме вчинення закінченого замаху на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групою осіб.

Папа Римський призначив трьох нових єпископів

Жодна соціологія не показувала, що буде такий вибух пристрасті та неймовірне піднесення на Майдані після Помаранчевої революції