У Шумську чиновники покарали малазабезчепених за участь у виборах

Поділитися

Органами прокуратури області першочергова увага приділяється дотриманню прав і свобод неповнолітніх, у тому числі щодо своєчасності, правильності призначення та виплати державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям.

Зокрема, проведеною прокуратурою Шумського району перевіркою встановлено, що управлінням соціального захисту районної державної адміністрації у поточному році позбавлено 9 малозабезпечених сімей права на отримання соціальної допомоги, а ще 6 – зменшено її розмір у зв’язку з тим, що вони одержали кошти у сумі 314 гривень за роботу у виборчих комісіях та не вказали їх як дохід при отриманні допомоги.

Проте, прокурорською перевіркою доведено, що дії посадовців незаконні, оскільки оплата праці членів виборчої комісії, а також осіб, які залучаються, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів не можуть бути підставою для скасування, обмеження або зменшення будь-яких соціальних виплат, пенсій, субсидій.

Такі гарантії соціальних прав громадян, які приймають участь у виборчому процесі, передбачено Законом України «Про вибори народних депутатів України».

На неправомірні дії посадовців прокуратура відреагувала поданням, за результатами розгляду якого поновлено права 38 дітей, які проживають у зазначених сім’ях, відшкодовано кошти малозабезпеченим родинам у сумі 21 тис. грн., до відповідальності притягнуто 1 посадову особу управління соціального захисту райдержадміністрації.

Додатково: За наслідками прокурорських перевірок з початку року поновлено права понад 3 тисяч дітей, відшкодовано понад 1,5 млн. грн., до відповідальності притягнуто 380 посадових осіб органів влади та місцевого самоврядування.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

25 листопада на Україну обрушаться снігопади та заметілі

Як Тернопільська міська рада “хімічить” на проспекті Злуки: перекривають рух не зробивши заїду!