В Україні зареєстровано майже 240 тис. ВІЛ-інфікованих

Поділитися

На сьогодні в Україні зареєстровано 239,5 тис. випадків ВІЛ-інфекції. Про це під час прес-конференції повідомила директор Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України Наталія Нізова, передає кореспондент УНН.

“На сьогодні у нас зареєстровано 239,5 тис. випадків ВІЛ-інфекції, в тому числі 64,5 тис. випадків СНІДу. За девять місяців 2013 року зареєстровано майже 16 тис. випадків”, – повідомила Н.Нізова.

За її словами, експерти на сьогодні відзначають постаріння епідемії.

“22,6% випадків – це вперше встановлені ВІЛ-інфекції за клінічними показниками, тобто, коли вже є серйозна симптоматика”, – повідомила Н. Нізова.

Довідка УНН: 1 грудня – Всесвітній День боротьби зі СНІДом.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилися. За останні 5 років кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротилась на 20%. Натомість в Україні серед країн Східної Європи і Центральної Азії ступінь поширеності ВІЛ/СНІД найвищий, серед дорослого населення він становить 1,1%. Щодня в Україні реєструється 48 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією. Також в Україні зростає кількість ВІЛ-інфікованих жінок. За оцінками експертів, до 2014 року загальна кількість ВІЛ-інфікованих громадян України становитиме від 479 до 820 тисяч.

Україна посідає 22 місце за рівнем ВІЛ-інфікованих громадян

Наметове містечко у Тернополі припиняє свою діяльність