В Україні постала проблема споживання солі

Поділитися

Надмірне вживання насичених жирів, цукру і солі, недостатнє споживання свіжих овочів і фруктів є основними чинниками ризику винекнення в українців небезпечних хвороб. Про це йшлося на розширеній нараді за участю головних позаштатних спеціалістів МОЗ України, передає УНН з посиланням на МОЗ України.

В Україні, як у більшості європейських країн, поширення хронічних неінфекційних хвороб є проблемою охорони здоров’я, яка негативно впливає на медико-демографічну ситуацію та зумовлює підвищений рівень захворюваності, інвалідності, смертності, невисоку якість і коротку тривалість життя.

Учасники зібрання дійшли висновку, що надмірне вживання насичених жирів, цукру і солі, недостатнє споживання свіжих овочів і фруктів є основними чинниками ризику. Тому, серед невідкладних завдань, які повинні вирішуватись на державному рівні, є необхідність у обмеженні використання продуктів харчування, які містять велику кількість солі, цукру, насичених жирів шляхом впровадження відповідного плану дій.

За результатами наради прийнято рішення про підготовку плану заходів щодо зменшення споживання населенням солі та вмісту транс-жирів у харчових продуктах, який забезпечить впровадження міжсекторального підходу у вирішенні проблеми. Зазначений підхід враховує рекомендації ВООЗ та Європейської стратегії політики охорони здоров’я “Здоров’я – 2020”.

Українські “айтішники” потрапили у трійку лідерів на міжнародних змаганнях

До Юрія Луценка прислухалися в українській податковій? Щоб це мало означати?!