Відмова уряду від євроінтеграції позбавить Україну доступу до розвинених ринків

Поділитися

Кабінет Міністрів України вирішив припинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Таке рішення українського уряду ставить країну в становище аутсайдера і матиме негативний вплив. Таку думку висловив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин, — пише газета «Сегодня».«Відмовитися від євроінтеграції зараз було достатньо дивно. В один день Президент говорить, що програма продовжується, а потім прем’єр-міністр заявляє, що підготовка до підписання угоди припинена. Шоків не буде, але перспективи загублені. Країна, яка йшла довго в одному напрямку, а потім відмовилася, автоматично стає аутсайдером. Завтра, звичайно, виробництво не зменшиться, але в системі це рішення однозначно не несе позитиву», — переконаний пан Юрчишин.

Також експерт додав, що рішення припинити євроінтреграцію означає відмову від європейських ринків, що матиме негативні наслідки.

«Необхідно розуміти, що якби Угода про асоціацію була підписана, швидко б все одно нічого не змінилося. Але в України, завдяки асоціації, була перспектива виходу на розвинені і широкі ринки. Тому дана відмова означає, що уряд вважає замкнутість країни кращим варіантом. Але краще не буде, оскільки для бідної країни замкнутість ніколи не означала процвітання», — підсумував пан Юрчишин.

Джерело

Розпочався конкурс творчих робіт на тему електробезпеки

П’яного водія, який смертельно травмував жінку, упіймали в селі