Внаслідок вибуху снаряду чоловік залишився без руки

Поділитися

У Хмельницькій області під час вибуху боєприпасу постраждав 41-річний житель села Сутківці. До лікарні “швидка” привезла чоловіка без свідомості, з мінімальним тиском та численними пораненнями тіла та обох очей, а ліва рука була взагалі розтрощена. На жаль, кінцівку лікарям таки довелось ампутувати. Про це УНН повідомили у прес-службі УМВС у Хмельницькій області.

Про важкого пацієнта з лікарні повідомили до Ярмолинецького райвідділу міліції, і поки в операційній чоловікові рятували життя, правоохоронці на місці з’ясовували, що спричинило такі важкі травми.

Огляд будинку, в якому мешкав чоловік із сім’єю, показав, що вибух був наслідком не нещасного випадку, а незаконного промислу господаря. Чоловік не мав постійного заробітку, тож займався збором металобрухту, не нехтував і боєприпасами часів Великої Вітчизняної війни, яких у довколишніх лісах та полях залишилось чимало. На горищі власного будинку він обладнав невеличку майстерню, де розпилював снаряди, а залишки здавав на пункти прийому металобрухту.

Та того дня під час розпилювання снаряд вибухнув. Як згодом підтвердять експерти, це був артилерійський снаряд німецького походження, осколки якого становлять небезпеку на відстані більше 700 метрів. І справді, від вибуху рознесло дах будинку, а пилка, якою працював чоловік, опинилась аж на сусідському обійсті.

Заняття незаконним промислом вартувало чоловікові здоров’я, та, за словами начальника Ярмолинецького райвідділу міліції Ігоря Лабаня, могла статися ще більша трагедія, адже, розпилюючи снаряди на власному горищі, він наражав на постійну небезпеку усю свою сім’ю. До речі, в момент вибуху в будинку перебував його неповнолітній син, який, на щастя, не постраждав.

Наразі розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Українець Богдан Бондаренко претендує на титул легкоатлетичного короля-2013

4-річна дівчинка отруїлася ліками