За хабар засудили директора фірми, що готувала фахівців водного транспорту

Поділитися

Прокуратура Нахімовського району Севастополя довела в суді провину директора одного з міських підприємств, яке займається підготовкою та підвищенням кваліфікації фахівців водного транспорту, в одержанні неправомірної вигоди, повідомили УНН у прес-службі прокуратури міста Севастополя.

Кримінальну справу порушила, розслідувала і направила до суду прокуратура Севастополя. Під час слідства було встановлено, що в грудні 2011 року до зазначеної фірми звернувся громадянин, який бажав пройти навчання та отримати документи, необхідні для працевлаштування до судноплавної компанії на посаду вахтового помічника на кораблі далекого плавання.

Керівник фірми повідомив молодому чоловіку, що йому потрібно закінчити курси підготовки з ряду морських спеціальностей у двох навчальних центрах, отримати сертифікати і скласти іспит у Севастопольському регіональному філіалі інспекції з підготовки та дипломування моряків. Також він додав, що фактично проходити навчання не обов’язково, досить заплатити певну суму, і необхідні документи будуть надані без жодних зусиль з боку “студента”.

За ці послуги директор, використовуючи своє службове становище, попросив у клієнта 5 тисяч доларів США. Крім того, він вказав, що ще 10 тисяч гривень потрібні для офіційної оплати навчання.

З поставленими умовами молодий чоловік був змушений погодитися, однак за фактом вимагання звернувся до правоохоронних органів.

Після отримання частини коштів, а саме: 10 тисяч гривень для офіційної оплати навчання і 2 тисяч доларів США в якості хабара – здирника затримали співробітники УДСБЕЗ УМВС України в Севастополі.

Під час судового розгляду справи вина підсудного була доведена в повному обсязі. Суд погодився з позицією прокуратури Нахімовського району, яка підтримувала державне обвинувачення, і засудив директора фірми як посадову особу юридичної особи приватного права за отримання неправомірної вигоди за ч.3 ст.368-3 Кримінального кодексу України.

Чоловікові призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 6 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в сукупності склало 102 тисячі гривень. Крім того, суд позбавив його права обіймати посади, пов’язані з виконавчою, організаційно-розпорядчої та адміністративно-господарською діяльністю строком на 2 роки.

 

Михайло Фоменко: збірній України не можна програти цю битву

Юнак зґвалтував нетверезу 13-річну дівчину