Захистити дітей від ожиріння можуть маленькі тарілки

Поділитися

Педіатри знайшли вирішення проблеми ожиріння. Вони рекомендують батькам подавати дітям їжу тільки в маленьких тарілках. Це вбереже тих від ожиріння. Коли їжа подається на великій тарілці , дитина частіше просить добавки , більше їсть , та й більше їжі пропадає. Про це УНН повідомляє з посиланням на Meddaily.

Вчені довели, що зазвичай люди їдять не тому, що дійсно голодні, а спокушаючись порцією. кількістю їжі. Це поширюється як на дорослих, так і на дітей.

Наприклад, 69 дошкільнятам давали пластівці в тарілках об’ємом 250 або 500 мл. Молоко і пластівці додавали в тарілки потроху, питаючи дітей : ” Досить або додати ще?” Коли була велика тарілка, дитина просив в середньому на 87% більше пластівців незалежно від її статі, віку та Індексу маси тіла.

Пізніше в рамках другого експерименту з 18 дітьми 6-10 років вчені досліджували те, скільки ті з’їдять пластівців. Знову ж використовувалися маленькі і великі тарілки.

У підсумку, якщо була велика тарілка, то діти з’їдали на 52 % більше молока і пластівців, але залишали на 26 % більше пластівців, які вони вже не могли з’їсти.

Україну пхають під Китай?!

Чому айтішники повинні вийти на #Євромайдан