Чому айтішники повинні вийти на #Євромайдан

Поділитися

Ви девелопери, тестери, бізнес-аналітики? Ви тусуєтеся на івентах, ходите на «мітинги», фіксите баги і невимушено балакаєте англійською зі своїми закордонними замовниками? Отже, цей месседж до вас.

Чому айтішники повинні вийти на #Євромайдан

Шановні колеги по станку, ми працівники наймолодшої і найуспішнішої сфери бізнесу в Україні. Нам подобається наша робота! І не лише тому, що вона перспективна і прибуткова.

В ІТ-сфері ми з легкістю вийшли на міжнародний ринок праці і наші мізки не так легко обкласти податками.

Але! Ця влада гопніків систематично добирається і до нас. Усі пригадують недавні маски-шоу в Миколаєві, а раніше в Києві. Прикладів є багато.

Ми — молоді і свідомі. Ми залишилися в цій країні, бо є надія на краще. Зараз ми потрібні на майданах! Бізнес є бізнес, але з такими перспективами незабаром все накриється.

Звертаймося до наших «пі-емів», начальників і власників з проханням відпустити людей на мітинги! Це не лише їх конституційне право, це вигода для іт-компаній в стратегічній перспективі.

ІТ-бізнес в Європі — це:

* сприятливий клімат для інвестицій
* збільшення частки власної іт-продукції, а не вічний аутсорс
* національні стартапи

Cаме айті-працівники можуть стати послами доброї волі. Нам надзвичайно легко поширити ідеї #Євромайдану серед міжнародної спільноти, оскільки ми працюємо із замовниками з усього світу.

Уявіть собі, якщо хоча б кілька великих львівських іт-компаній дало «зелене» світло своїм працівникам! Це вже тисячі людей на вулицях! Таку потугу не зупинять жодні спец-призначенці.

Ми виходимо на Майдани не за політиків, не за шенгенку в паспорті. Ми ідемо захистити своє майбутнє, майбутнє своїх дітей і, звичайно, за інтернет без цензури! 🙂

Пропоную:

1. активно переконувати начальство своєї компанії відпустити людей на мітинги
2. ділитися своєю громадянською позицією з колегами по роботі
3. роз’яснювати теперішню ситуацію в країні своїм замовникам і міжнародним колегам

Не варто залишатися осторонь. Сидимо в теплому офісному кріслі і втикаємо в монітори? Жуємо печенюшки біля каво-машини? Зараз – це не варіант!

Хочемо в Європу – піднімаєм попу! 🙂

http://liberborn.livejournal.com/13186.html

Захистити дітей від ожиріння можуть маленькі тарілки

Вирок стосовно “матері-героїні”, яка вбила двох прийомних дітей, залишили без змін