Яценюка викличуть на допит в Генеральну прокуратуру

Поділитися

Завтра, 10 грудня, лідера фракції “Батьківщина” Арсенія Яценюка викличуть на допит в Головне слідче управління Генпрокуратури в рамках розслідування кримінального провадження про перевищення повноважень правоохоронцями в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності. Про це УНН повідомили у Головному слідчому управлінні Генпрокуратури.

“Завтра, 10 грудня, лідера фракції “Батьківщина” Арсенія Яценюка викличуть на допит в Головне слідче управління Генпрокуратури в рамках розслідування кримінального провадження про перевищення повноважень правоохоронцями в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності”, – повідомили у Головному слідчому управлінні ГПУ.

Як повідомляв УНН, народного депутата Сергія Пашинського викликали на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури. Інформацію про це УНН повідомили у Головному слідчому управлінні ГПУ.

С.Пашинського викликали на 11.00 сьогодні, 9 грудня.

Народного депутата планують допитати у якості свідка в рамках розслідування подій у ніч з 29 на 30 листопада.

Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

В ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані.

У рамках розслідування подій вже допитані колишній начальник ГУМВС України у Києві Валерій Коряк, заступник начальника столичної міліції — начальник міліції громадської безпеки Петро Федчук, а також заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, а також міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Наразі у цьому кримінальному провадженні нікому не оголошено про підозру та нікого не затримано. Однак встановлено 79 потерпілих. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв УНН, прізвища ряда народних депутатів за словами начальника Головного слідчого управління ГПУ Олександра Каліфіцького звучали у показах інших свідків.

 

Олег Герман у Тернополі на вічі закликав вистояти проти орди

На Тернопільщині рятувальники допомогли водіям вибратися із снігових заметів