Олег Герман у Тернополі на вічі закликав вистояти проти орди

Поділитися

Вчора у Тернополі відбулося віче, на яке завітало понад 10 тисяч тернополян. Серед виступаючих був й авторитетний науковець Олег Герман. Пропонуємо вам ознайомитись з його виступом, який був одним з найцікавіших на майдані.

Бог створив людей, аби їх любили, а речі, щоб ними користувалися. Нині ж стало усе навпаки. Усі люблять речі, а людей… використовують.

Захар Беркут стояв у Карпатах з дружиною воїв супроти ординської навали. Стояв і вистояв! Життям синів своїх ворога зупинив. А нині загони «беркута», як дике іго кийками голови трощать дітям та дорослим. Вони молотять по спинах, а Вельможа їм з престолу вдячно плеще брудними руками.

* * *

Гряде орда! Наївне сподівання

шматує смерч і глушить «…ще не вме…»

Груднева ніч й розтоптане благання,

де «аплодує» воїнство німе.

Пройшла орда – армада хана Яна,

немов цунамі роздробила все.

…У пустоту кровавого Майдана

сліпа Марія донечку несе.

* * *

КУДИ НЕСЕ МАМА СВОЄ ДИТЯ?

ЩО ЖДЕ НАС ЗАВТРА?

ЯКІ МОЖЛИВІ ВАРІАНТИ РОЗВИТКУ ПОДІЙ?

* * *

1. Януковичу після Вільнюса, після побиття студентів та потайних побачень з царем Розпутіним вже ніхто не йме віри, ані тут, ані в інших державах. Він знеславився перед цілим світом. У ніяку відставку не збирається, бо для нього народ це «мразь й параша». Себе бачить вічним і єдиним, то ж заради цього здатен навіть танками розчавити цей впертий хахляцький люд.

2. Переговори опозиції з владою будуть нагадувати прислів’я: «німий сказав глухому, аби сліпий лисого постриг». Один вигляд Чечетова, Колісниченка чи Царьова вже показує кінцевий результат. Для них вільна Україна, як більмо на оці. У них всі способи хороші, які несуть великі гроші, бо їм поняття честь, порядність і правда – невідомі.

3. Європа та Америка зайняли вельми толерантну позицію: мовляв, покиваємо оцій нечемній владі пальчиком, але особливо противитися не будемо, адже за Янеком стоїть Росія, а зачіпати такого дикого звіра не варто. Нам спокій миліший за все.

4. Тривале Продовження Майдану (хочеш не хочеш), втомить людей, розслабить їх пильність, посіє розчарування, а цього з таким нетерпінням ждуть Базарови на Банківському ринку совісті.

5. Розійтися зараз по своїх домівках, це рівносильно тому, що покірно розійтися по тюремних камерах і тайожно-союзних таборах; це зрадити своїм батькам і дітям, це навіки стерти з лиця планети посмішку України.

Так, який же варіант обрати?

На мою думку, необхідно вийти за рамки протистояння, а точніше залучити по двоє людей із різних сфер для розгляду конфліктних питань, а саме:

* Мудреців, які є носіями високоморальних цінностей та загальновизнаними авторитетами серед нашого народу.

Їм повірять.

* Фахівців, які не політичними, а науково-зваженими порадами вкажуть шлях розв’язки. Вони розуміють.

* Нейтральних (з інших держав) особистостей, які підкажуть із власного досвіду який вихід буде найоптимальнішим. Ці знають.

* До цієї інтелектуальної челяді також включити двох представників від влади та двох представників від опозиції. Вони хочуть.

Визначити для конкретних десяти осіб місце і тривалість часу для вироблення спільного рішення (як при виборах Папи римського).

Після закінчення такої ради скликати Всеукраїнське Віче на Майдані Незалежності і виголосити перед народом вердикт.

На той час, коли діятиме Велика Порадня, оголосити перемир’я із дотриманням кожної із сторін наперед чітко визначених вимог примирення.

За вказаний період існуючому урядові провести докорінний перегляд як кадрового складу, так і стратегії своєї праці.

Рівно ж альтернативному урядові розробити й представити свій аналіз та оцінку ситуації та конкретну програму дій.

НАЙБІЛЬША ПРОБЛЕМА УКРАЇНСЬКОЇ ВЛАДИ В ТОМУ, ЩО ВПРОДОВЖ УСІХ РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ В НАС ДІЄ СТАРА РАДЯНСЬКА КОРУМПОВАНО-АПАРАТНА МАШИНА В ЯКІЙ ЧАС ВІД ЧАСУ МІНЯЮТЬСЯ ЛИШЕ ЛЮДИ (ВИКОНАВЦІ).

ЦЕЙ ЗАІРЖАВІЛИЙ МЕХАНІЗМ СТАВ ДЛЯ НАС УЖЕ НЕ ЯРМОМ, А НАДГРОБНОЮ ПЛИТОЮ І ПОТРЕБУЄ ДОКОНЧОЇ ЗАМІНИ, БО У ПРОТИВНОМУ ВИПАДКУ НАВІТЬ ПРИ ПОВНІЙ ЗМІНІ ЧЛЕНІВ УРЯДУ ЧЕРЕЗ РІК-ДВА МИ ЗНОВУ ОПИНИМОСЯ НЕПОТРІБНОЮ ДІАСПОРОЮ НА СВОЇЙ ЗЕМЛІ.

НАМ ПОТРІБНА ПОВНА ЗАМІНА СТАРОГО СОВІТСЬКОГО ДВИГУНА ВЛАДИ НА СУЧАСНИЙ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ; ПОВНА ЗАМІНА ВЛАДНОЇ КОМАНДИ, ЯКІ ПОКАЗАЛА УСЮ СВОЮ НІКЧЕМНІСТЬ ТА НЕКОМПЕТЕНТНІСТЬ; ПОВНА ЗМІНА РИНКОВИХ ОРІЄНТИРІВ ТА ТЕХНОЛОГІЧНИХ МЕХАНІЗМІВ.

ЛИШЕ ПРИ ТАКОМУ ПІДХОДІ НАС ЧЕКАЄ ПЕРЕМОГА – НЕ ПРОМІЖНА, НЕ СИТУАТИВНА, А ПОВНА УКРАЇНСЬКА ПЕРЕМОГА, ЯКА ПРИНЕСЕ ВТІЛЕННЯ ШЕВЧЕНКОВОЇ МРІЇ:

«І НА ОНОВЛЕНІЙ ЗЕМЛІ ВРАГА НЕ БУДЕ СУПОСТАТА, А БУДЕ СИН І БУДЕ МАТИ, І БУДУТЬ ЛЮДИ НА ЗЕМЛІ».

Я ВІРЮ В ЦЕ І ХОЧУ АБИ ВІРИЛИ, ПРАГНУЛИ І ТВОРИЛИ ЦЕ МИ СПІЛЬНО ВІД ЗАХОДУ ДО СХОДУ, ВІД СЕРЦЯ ДО СЕРЦЯ.

* * *

То не розтривожена вода,

не вогонь, не виплески вулкана…

То Вкраїна щедра, молода,

вічна, промениста і кохана.

Україна у розкриллі літ

на Майдані – сподівань святині.

Це всі ви – тернопільський наш цвіт.

Я щасливий бути з вами нині.

8 грудня 2013 року

Вживання червоного м’яса збільшує ризик діабету

Яценюка викличуть на допит в Генеральну прокуратуру