Міліція переслідує націоналістів, молодіжні організації та журналістів

Поділитися

Вчора ввечері, біля 20-00 до будинку Центру Національного Відродження в Києві завітала оперативна група міліції в пошуках озброєних людей, які нібито готують замах на вищих керівників держави. Прокоментувати ситуацію ми попросили редактора газети ОУН «Шлях Перемоги», Віктора Рога, який був присутній під час події в будинку і спілкувався з правоохоронцями.Про це ОПАД повідомила Українська Інформаційна Служба.

                                      

Так, вчора такий візит був. За словами капітана міліції, який брав у мене свідчення, до відділку зателефонував невідомий і повідомив, що в будинку за нашою адресою знаходяться озброєні молодики, які готують замах на керівників держави, а сам будинок заміновано.

Звичайно ніяких озброєних молодиків виявлено не було. Я та черговий по будинку дали протокольні свідчення, що ніяких озброєних людей в офісі немає і не було, ніякої зброї тут не зберігається, ніяких замахів не готується.

З розмови було зрозуміло, що правоохоронці знали, куди завітали, адже в нашому будинку знаходяться офіси ряду патріотичних організацій, зокрема Братство ОУН-УПА, ЦДВР, Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Українська Інформаційна Служба, ГО «Українська справа»… Варто наголосити на тому, що тут також знаходиться громадська приймальня опозиційного депутата Олега Медуниці, одного з польових командирів Майдану. Також в ці бурхливі дні, як і в час Помаранчевої революції, ми стали прихистком для протестувальників, в нашому будинку постійно проходять наради, відпочивають та харчуються люди.

Навчені досвідом, після відбуття правоохоронців, ми перевірили, чи нічого з будинку не зникло і чи не з’явилося чогось зайвого. Адже зброю чи бомбу можна не тільки вилучити, але й підкинути. Виглядає, що окрім кількох примірників «Шляху Перемоги» та моєї збірки «Українофобія», які я подарував капітану на його прохання, ніяких майнових змін виявлено не було.

Втім, пильність треба посилити, адже влада готова вдатися до різних провокацій, аби лише втриматися на своїх кріслах.

У Тернопільській обласній раді кояться дивні речі

Євромайдан: чого очікувати і як діяти, щоб завоювати перемогу