Шампанське стало найпопулярнішою складовою святкового столу українців

Поділитися

Найбільш популярною складовою на святковому столі у громадян України стане шампанське. Саме воно лідирує серед категорій, які демонструють найбільше зростання кількості покупців. Так, кількість покупців шампанського зростає на свята у 15 разів порівняно із середнім показником за інші місяці. Про це свідчать дані споживчої панелі домогосподарств GfK Ukraine, передає УНН.

Другу сходинку займають консервовані овочі, що не дивно, оскільки консервовані горошок і кукурудза є невід’ємними інгредієнтами найпопулярніших святкових салатів.

До трійки найбільш “ходових” продуктів увійшли також солодощі – кількість покупців шоколадних цукерок збільшується у 2 рази.

Не відстає від них і майонез, без якого неможливо приготувати новорічний олів’є або оселедця під шубою. До речі, кількість покупців солоної, копченої риби та ікри теж зростає майже в 1,5 рази. Не обходиться святковий стіл без свіжих фруктів, цитрусових.

Якщо порівняти ситуацію з іншими європейськими країнами, то українці подібні до німців, у яких теж шампанське на першому місці. Примітно, що ігристий напій і шоколадні цукерки в топі продуктів у жителів Іспанії та Франції, де кількість покупців цих продуктів також зростає більше порівняно із середнім показником за інші місяці. Голландці надають перевагу міцному алкоголю, а поляки – вину.

Євромайдан повинен проголосити В.Кличка єдиним кандидатом у новорічну ніч

Невідомий у Житомирі напав на журналістку “5 каналу”