Тернополянка Олена Підгрушна поки сьома в світі!

Поділитися

Українські біатлоністки Юлія Джима та Олена Підгрушна фінішували серед перших десяти спортсменок у спринтерській гонці на сім з половиною кілометрів у австрійськомй Хохфільцені, повідомляє УНН.

Стартові змагання другого етапу Кубка світу виграла швейцарка Селіна Гаспарін (1 промах, 23.16,9) – це її перша перемога в кар’єрі. Друге місце посіла представниця Чехії Вероніка Віткова (0 промахів, +1.2), третє – росіянка Ірина Старих (0 промахів, + 2.1).

Юлія Джима подолала дистанцію з двома вогневими рубежами з відставанням від переможниці у 9.8 секунди, припустившись одного промаху. При цьому наша біатлоністка тривалий час перебувала в лідируючій трійці, але все ж суперниці відтіснили її на п’яте місце, яке також є найкращим досягненням у кар’єрі киянки. Вона забезпечила собі хорошу стартову позицію перед недільної гонкою переслідування.

Олена Підгрушна заробила по одному 150-метровому штрафному колу після кожної з двох стрільб, і на фініші, відставши від лідерки перегонів на 33.1 секунди, замкнула чільну десятку, що дозволило капітану жіночої української команди піднятися на сьоме місце в загальному заліку Кубка світу.

Валя Семеренко була 22-ю – (2+1) +56.7, Віта Семеренко 24-ю – (1+1) +1:01.1, Наталія Бурдига 44-ю – (0+1) +1:34.8, Марія Панфілова 56-ю – (1+2) +1:58.6.

Додамо, що Юлія Джима у загальному заліку Кубка світу піднялася на 14 місце, Валя Семеренко – на 16-те.

Сьогодні у Хохфільцені також відбудеться спринтерська гонка на 10 кілометрів серед чоловіків. Українські біатлоністи стартуватимуть під такими номерами: Дмитро Підручний – 2, Артем Прима – 33, Андрій Дериземля – 76, Сергій Семенов – 84, Сергій Седнєв – 102.

Як у Тернополі “блокують” облдержадміністрацію для “галочки”

Іноземець-педофіл викрав 11-річного хлопчика і відвіз у Крим