Упіймали шахраїв, які ошукали іноземця на 40 млн грн

Поділитися

Запорізькі правоохоронці затримали злочинне угрупування, яке “викачало” з громадянина Австрії біля 40 мільйонів гривень. За ці гроші зловмисники начебто купували іноземцю елітну нерухомість. Про це повідомили УНН у прес-службі ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області.

Австрійський мистецтвознавець, який є відомою особою у себе на батьківщині, вирішив придбати для українки із Запоріжжя, в котру закохався, нерухомість. До справи він залучив свого товариша, громадянина Швейцарії, який мав допомогти з купівлею майна. Для своєї дівчини австрієць обрав будинок в елітному районі Запоріжжя (у селищі Сонячне) та деякі об’єкти для підприємницької діяльності (салон краси і приміщення колишнього кінотеатру, переоснащене під торгівельний центр).

Однак “товариш” зі Швейцарії вступив у злочинний зговір з 2-ма мешканцями Запоріжжя і разом вони почали розкручувати злочинну оборудку. Чоловіки придбали лише частину замовленої нерухомості, після чого переоформили право власності на неї на своїх близьких, а потім продали майно третім особам. Тим часом, австрійцю надали підроблені документи.

Крім того, зловмисники постійно “викачували” гроші з іноземця на начебто вирішення супутніх проблем: на сплату неіснуючих податків, юридичних послуг, переобладнання і ремонт об’єктів, які насправді не були придбані. Таким чином, із австрійця вдалося “витягнути” понад 38 млн грн.

Паралельно з цим українська кохана мистецтвознавця загинула таємничою трагічною смертю під час поїздки до однієї з країн Близького Сходу. Деталі її смерті досі з’ясовуються.

“Працівники УБОЗу, отримавши інформацію про дії злочинної дії, відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), — повідомив заступник начальника УБОЗ ГУМВС України в Запорізькій області Дмитро Абрикосов. — Міліціонери вже затримали шахраїв. Останні перебувають під вартою”.

Санкція статті, інкримінованої підозрюваним, передбачає позбавлення волі на термін до 12 років з конфіскацією майна.

Правоохоронці продовжують встановлювати всі факти злочинної діяльності організованої групи та осіб, причетних до неї. Триває досудове розслідування.

В Україні заробляють гроші на дітях-сиротах

У Москві загинув віце-прем’єр