В Україні заробляють гроші на дітях-сиротах

Поділитися

В Україні керівники інтернатних закладів заробляють гроші на дітях-сиротах. Про це повідомив правозахисник, член Громадської Ради при Уповноваженому Президента з прав дитини Богдан Хмельницький, передає кореспондент УНН.

“На зборах ГР я багато чув, що є проблемні установи (інтернати,- Ред.). І ми вирішили провести розслідування. Це те, чим ми змогли допомогти в цій ситуації. Ми вирішили промоніторити ті скарги, які надходять нам у громадську раду, чи є вони дійсними”, – повідомив експерт.

За його словами в Україні дуже складна ситуація із будинками інтернатного типу. У більшості із них керівництво заробляє гроші на дітях-сиротах, продаючи їх за кордон, або проводячи інші незаконні маніпуляції.

“Діти-сироти – це категорія таких людей не можуть приймати рішення самостійно. За них відповідають деректора і все залежить від їхньої порядності. Такі діти є беззахистними”, – зауважив Б. Хмельницький.

Він також наголосив, що вихованці інтернатів для таких “працівників” – це товар, який можна оглянути, передати, віддати тощо.

Також за словами правозахисника, інтернати не зацікавлені у тому, щоб віддавати дітей у сім’ї, тому що держава виділяє 5-8 тис. грн. на кожну дитину. З них 70-80% йдуть беспосередньо на ці дома.

Бюджет – 2014 року знищить сільське господарство

Упіймали шахраїв, які ошукали іноземця на 40 млн грн