В “Інституті Республіка” порадили ігнорувати судову заборону мирних акцій

Поділитися

Рішення, яке вночі 1 грудня ухвалив окружний адміністративний суд Києва, є незаконним, неправосудним та необґрунтованим хоча б тому, що законодавство України не дозволяє судам ухвалювати рішення щодо невизначеного переліку суб’єктів. Про це на свої сторінці Вконтакті написав член правління ВГО “Інституту Республіка” Михайло Лебідь, передає УНН.

“Суд в особі судді Б.Саніна заборонив збиратися до 7 грудня 2013 року на Майдані Незалежності, Європейській площі, вул.Банковій, Грушевського, Богомольця, в парку “Хрещатий”. Звісно, рішення незаконне, неправосудне та необґрунтоване хоча б тому, що законодавство України не дозволяє судам ухвалювати рішення щодо невизначеного переліку суб’єктів, тобто, образно кажучи, щодо всіх мертвих, живих і ненароджених. І зазвичай ми в “Інституті Республіка” радимо ігнорувати такі апріорі неправосуді, незаконні та необґрунтовані заборони. Проте оскільки нещодавно український “Беркут” без жодних законних на це підстав по-звірячому довів, що закони в Україні вже не зовсім працюють, то зараз ми радимо тричі подумати про безпеку учасників акцій та взагалі розстановку сил перед тим, як проводити мітинги на вказаних вулицях столиці”, – написав М.Лебідь.

Він нагадав, що “Беркут” чинив звірства зі студентами Євромайдану і просто перехожими міста абсолютно поза межами правового поля. Міліція, згідно з українським законодавством, взагалі не має права розганяти мітинги!

Сьогодні Львів прощатиметься з Лесею Гонгадзе

Заява Ліги підприємців “Українська справа”