Вживання червоного м’яса збільшує ризик діабету

Поділитися

Навіть незначне збільшення червоного м’яса в щоденному раціоні протягом чотирьох років подвоює ймовірність розвитку захворювання в найближчі роки. Такі результати були отримані фахівцями з Сінгапурського національного університету, повідомляють іноземні ЗМІ.

У ході попередніх досліджень вже було встановлено зв’язок між червоним м’ясом і підвищеним ризиком діабету 2 типу. Тепер було встановлено, що збільшення вмісту червоного м’яса в раціоні протягом чотирирічного періоду в середньому на півпорції в день тягне за собою 48 -відсоткове зростання ризику розвитку діабету в наступні чотири роки в порівнянні з тими, хто не змінював своїх пов’язаних з їжею звичок.

У той же час, зниження споживання м’яса на півпорції на день протягом чотирирічного періоду на 14 відсотків знижує ризик цукрового діабету в наступні чотири роки.

Численні попередні дослідження показали, що вживання в їжу червоного м’яса підвищує ризик розвитку серцево- судинних захворювань і смерті від них, навіть при нормальному індексі маси тіла і рівні холестерину в крові.

Попрощатися з Нельсоном Манделою в ПАР приїдуть 59 глав держав і урядів

Олег Герман у Тернополі на вічі закликав вистояти проти орди