Заява Українського католицького університету про громадянську непокору

Поділитися

«Спільнота Українського католицького університету оголошує громадянську непокору президентові та його уряду і разом з Євромайданом та – ми переконані – усім українським народом домагатиметься негайної відставки чинної влади, сформування тимчасового уряду й проголошення дострокових виборів в усі органи влади».

Заява Українського католицького університету про громадянську непокору

Сьогодні вночі у Києві знову пролилась людська кров. Озвірілі карателі знову нападали на мирних демонстрантів. Так День прав людини перейшов у День знущання над мирним народом.

Президента Януковича нічого не навчило. Його ніхто не переконав і ніщо не зупинило. Він і його уряд аж захлинаються у власній безкарності й позірній силі. Потоптано навіть ту мізерну нагоду до діалогу, яку народ йому залишив.

Ця страшна Євромайданна ніч, якби не героїчний спротив демонстрантів, стала б у ряд з Варфоломіївською і Кришталевою. Після неї виконувати накази й розпорядження влади – це суперечити людському сумлінню. Коли з Майдану в невідомому напрямку вивезли десятки ні в чому не винних людей, катованих уже в автозаку, президент Янукович перестав бути президентом України, а його поплічники – урядом нашої держави.

Спільнота Українського католицького університету оголошує громадянську непокору президентові та його уряду і разом з Євромайданом та – ми переконані – усім українським народом домагатиметься негайної відставки чинної влади, сформування тимчасового уряду й проголошення дострокових виборів в усі органи влади.

Закликаємо всі вищі навчальні заклади України прийняти це єдино можливе рішення.

Закликаємо світову спільноту не на словах, а на ділі підтримати український народ.

Схиляємо голову в глибокій пошані перед захисниками Євромайдану. Ви обстояли гідність і честь України. Дякуємо вам!

І разом з Єпископами Постійного Синоду Української Греко-Католицької Церкви «ми молимо Всевишнього про єдність мир, справедливість і перемогу правди в нашому народі.

Нехай серед цих випробувань нас підтримують слова Ісуса Христа, які прозвучали в усіх наших храмах цієї неділі: “Не бійся, тільки віруй, і вона спасеться!” (Лк. 8, 50)».

Прийнято на загальних зборах УКУ 11 грудня 2013 року

 

Український Євромайдан є незворотньою подією, яка приведе до серйозних геополітичних наслідків

Люди на Майдані не хочуть пов’язувати себе з будь-якою політичною силою