Застосування сили і провокації призведуть до подальшої радикалізації протесту

Поділитися

Влада і далі намагається демонструвати свою силу. Про це в інтерв’ю «Фокусу» заявив представник «Третьої Української Республіки» Роман Безсмертний.
«Тактика – взявши народ за горло провести з ним переговори. Це провокація стосовно людей, яка призведе до подальшої радикалізації», – зазначив політик.
На його думку, спроба розігнати Майдан, яка мала місце у ніч на 11 грудня, була свідомим викликом Європі та США з боку влади. Проте ранок показав, що чим більшим буде тиск, тим сильнішим ставатиме спротив.
Безсмертний вважає, що небажання влади слухати суспільство неминуче загострюватиме протиріччя. Але звинувачення в радикалізації треба висувати «не людям на майданах, а тим, хто сидить у кабінетах».
«Для гармонійної влади навіть ситуація, коли 50 людей виходять з транспарантами, вже означає, що державна політика вже десь серйозно провалилася. Коли ж виходять десятки й сотні тисяч, це вказує, що держава деструктивна й імпотентна. Українське суспільство виявилося більш зрілим, ніж українська держава», – відзначив Роман Безсмертний.
Також, на його думку, з часом частину Майдану обов’язково перефарбують у червоний колір, оскільки там пролилася кров. Отож, за висновком Безсмертного, «Майдан і святкування Нового року і Різдва перетворилися на несумісні речі».

Польща готова дати стипендії студентам, яких виженуть з вузів через Євромайдан

Юрій Луценко: Наше завдання – масовість і дисципліна