16 січня 2014 року Україна може стати Білоруссю

Поділитися

Політична ситуація в Україні все більше загострюється. Сьогодні у Верховній Раді відбулися події, які надзвичайно критично оцінюють експерти. Один із них – директор Фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна. У своєму акаунті на Фейсбуці авторитетний науковець написала:

“Все, шановні, з 16 січня 2014 року Україна може стати Білоруссю (якщо закон 3879 буде підписаний Януковичем).
Втім, білоруського спокійного авторитаризму у нас не буде, бо, як мінімум, половина України цього не прийме. А тоді – силовий варіант. А це – диктатура.
Знаєте, хто такий “іноземний агент”? Громадське об’єднання, за виключенням політичної партії, визнається таким що бере участь в політичній діяльності, яка здійснюється на території України, якщо незалежно від цілей і завдань, зазначених в його засновницьких документах, воно приймає участь (в тому числі шляхом фінансування) в організації та проведенні політичних акцій, які мають на меті вплив на прийняття рішень державними органами, зміну визначеної ними державної політики, а також для формування думки суспільства у вказаних цілях”.
Тобто – впливати на рішення влади громадськість не має права, бо тоді вона – “іноземний агент”,- вважає п. Бекешкіна.

Між іншим, проект закону, який фактично встановлює в Україні диктатуру, був поданий 14 січня, правда називався він відносно мирно – “Про судоустрій і статус суддів”. І цікаво – а позавчора хтось з опозиції цей проект читав ( а конче треба було, бо автор такий – Колесніченко). А якщо читав, то чому вчора кіпішу не було? Збирати громаду треба було проти ухвалення такого закону! Закону про диктатуру! Думаю, в Києві пара-трійка сотень тисяч проти диктатури б вийшли,- пише пані Ірина.

Думаю, у разі підписання цього Закону, який фактично є законом про репресії проти усього громадянського, що є в Україні, і у США, і у Європі повинні бути ухвалені санкції проти депутатів, які за це проголосували. Як мінімум – в’їзд до цивілізованого світу їм має бути заборонений. Хай їздять до батьки в Білорусь – тим більше й досвід запозичать. Або в Росію, там же й Сочі є.

Агрохолдинг Мрія нарешті покинув негативний рейтинг

Як здолати беззаконня влади?