Фінансові інспектори у Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 16 ім. В. Левицького виявили втрати на суму більше 188 тис. гривень

Поділитися

 

Державна фінансова інспекція в Тернопільській області провела ревізію у Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 16 ім. В. Левицького та виявила фінансових порушень, що призвели до втрат на суму понад 188 тис. гривень.

Під час ревізії інспекторами було виявлено вже традиційне порушення фінансової дисципліни, яке виявляється практично на кожному об’єкті контролю, пов’язане з незаконним нарахуванням та виплатою заробітної плати. Враховуючи зайве перерахування єдиного соціального внеску, установі нанесено збитків на суму майже 120 тис. гривень. Якщо конкретніше, то інспектори зафіксували зайву виплату заробітної плати за невідпрацьований час, незаконне нарахування та виплату премій, надбавок тощо.

Крім того виявлено, що кошти утримані із заробітної плати працівників по проведених перерахунках за минулі роки не перераховано до бюджету, а використані на оплату праці в поточному році. Дане порушення призвело до втрат на суму понад 42 тис. гривень.

Також виявлено, що школою за рахунок коштів загального фонду покрито видатки сторонніх юридичних осіб на оплату комунальних послуг. Дане порушення призвело до втрат на суму більше 9 тис. гривень.

За недотримання законодавства з фінансових питань 11 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Керівнику установи направлені обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень, про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

 

 

 

 

Прес-служба Держфінінспекції в Тернопільській області

Анна Семенюк у Римі шокувала українців неймовірними віршами про Майдан

Хоч Азарова звільнили, але суди й далі продовжують нагнітати ситуацію