Головний казначей регулярно вимагав та отримував хабарі

Поділитися

Прокуратура Київської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо начальника Головного управління Державної казначейської служби України в Київській області за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди від підприємця у сумі 24 тис. грн. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури.

Високопосадовець налагодив схему вимагання та регулярного отримання неправомірної вигоди від підприємців Київщини. Чиновник на користь підприємців вирішував питання про перерахування коштів з Державного бюджету на рахунки цих підприємств, за що від них отримував неправомірну вигоду у виді грошових коштів.

Органом досудового розслідування дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди з використанням наданої їй влади та службового становища поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди.

За скоєне високопосадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Злодіїв у законі Полі, Валєру Кутаїського та кримінального авторитета Коляско “злили” з України

Події в парламенті – це державний переворот