Події в парламенті – це державний переворот

Поділитися

Події 16 січня, що відбулися в українському парламенті, увійдуть в історію як чорний четвер для України.

Правляча верхівка через підконтрольних собі безвольних, бездумних і безпринципних депутатів від Партії регіонів за лічені хвилини перетворила Україну з держави, що стояла на порозі європейської співдружності, на нову Північну Корею – країну, в якій правитиме диктатура в найгіршому вияві.

Це не просто війна проти власного народу – її Янукович оголосив уже давно, щойно прийшов до влади. Це зухвала злочинна агресія проти парламентаризму, демократії та всього, що дороге кожному українцю з краплею розуму і патріотизму.

Цинічний спосіб, в який регіонали фальшували диктаторські закони, підтверджують лише одне. Це демонстративний перехід до диктаторського режиму, де не існує права збиратися, мислити, жити, де не існує закону, громадянських прав та судочинства. Це не ситуативне нехтування законами, Конституцією, здоровим глуздом. Це ДЕРЖАВНИЙ ПЕРЕВОРОТ, за вчинення якого мають бути покарані і його організатори, і безпосередні виконавці.

Партія “Батьківщина” наполягає, що всі закони, за які регіонали 16 січня піднімали руки, а їх ніхто і не збирався рахувати, мають бути анульовані як такі, що не приймалися.

Верховна Рада має повернутися в конституційне поле. А проти головуючого на цьому шабаші Калєтніка та голови лічильної комісії Олійника, які безпосередньо причетні до фальсифікацій, мають бути відкриті кримінальні справи.

Якщо цього не відбудеться, це означатиме, що в Україні більше не діятиме Конституція, парламент та законодавство, а судові рішення не підлягатимуть виконанню, йдеться у заяві фракції “Батьківщина”

Головний казначей регулярно вимагав та отримував хабарі

Шахрай-рецидивіст виманив у сім’ї онкохворої дівчини 2 тис. доларів США