Із 16 тисяч 532 безробітних Тернопільщини 45% – жінки

Поділитися

На 31 грудня 2013 року на обліку в службі зайнятості Тернопілля перебувало 16532 безробітних. Серед них частка жінок склала 45,5%.

– Працівники обласної служби зайнятості, – каже директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук, – систематично проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо забезпечення рівних можливостей чоловіків і жінок при прийомі на роботу. Так, минулоріч відбулося 199 відповідних семінарів, до яких долучилися 1914 представниць слабкої статі з числа безробітних. Розглядались теми: «Соціальні та трудові гарантії для жінок», «Жінка на робочому місці», «Особливості побудови жінками кар’єри» тощо. Мета таких заходів – підвищення правової культури і обізнаності жінок щодо реалізації та захисту їхніх прав й законних інтересів при працевлаштуванні.

Крім того, торік фахівці обласної служби зайнятості активно розвивали у безробітних жінках лідерські навички, пропагували серед них таку форму самозайнятості, як підприємництво. До семінарів «Від бізнес-ідеї до власної справи» вдалося залучити 562 жінки, з них 149-ти одноразово було виплачено допомогу по безробіттю для організації власного бізнесу.

Поряд з цим проводились й заходи, де розвінчувались гендерні стереотипи щодо професійної зайнятості жінок та чоловіків, велась мова про нові професії на ринку праці та рівний доступ до їх вибору. У таких семінарах взяли участь 2665 осіб.

– Слід зазначити, що при Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості діє жіночий клуб «Гармонія», який у 2013 році провів 11 засідань, – зазначив Петро Химейчук. – Безробітним жінкам була надана допомога у побудові індивідуальної стратегії професійної самореалізації, у виявленні здібностей, можливостей та інших чинників, що впливають на кар’єрний ріст. Їм посприяли у формуванні професійних інтересів та вмінь, відповідальності та впевненості у досягненні майбутнього професійного успіху, а також у стимулюванні конкурентної активності.

Теребовля шукає найкрасивішу дівчину міста!

За надзвичайний стан у ВР регіонали голосуватимуть у четвер?!