Прес-секретар Володимир-Волинської єпархії УПЦ порадив наміснику Києво-Печерської Лаври “розцілувати” Януковича

Поділитися

Прес-секретар Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП Віктор Мартиненко у Фейсбуці оприлюднив свою позицію щодо заяви намісника Києво-Печерської Лаври владику Павла (Лебедя) про підтримку дій Віктора Януковича.  “Я не знаю, чи точно ЗМІ передають слова митрополита Павла сказані сьогодні Януковичу, але те, що наші церковні ресурси розміщують інформацію про “молитву” тих потвор, і їхні відвідини Лаври – це спонукає мене до глибокого сорому. Сьогодні спілкувався з багатьма своїми друзями – простими волинськими священиками – від усіх чув слова обурення.
Владико, Павел! Будь ласка, не говоріть від лиця усієї Церкви, ми розуміємо, що у вас спільні фінансові інтереси – просто станьте і, у черговий раз, на камери поцілуйте їх у сраку, а від усіх не треба!!!”,- написав відверто Віктор Мартиненко.

Наразі чесна і відверта позиція молодого священника отримала підтримку в півтора десятка користувачів Фейсбуку.

***

Наместник Киево-Печерской Лавры, митрополит Чернобыльской и Вышгородский, владыка Павел (Лебедь) заверил президента Украины Виктора Януковича в своей поддержке и сравнил его с Христом.

Наместник Лавры сравнил Януковчиа с Христом

Об этомсообщили прихожане, присутствовавших на службе.

“Сегодня вы несете тяжелый крест и Церковь с вами сегодня до конца, подобно тому, как Симон Киринейский помогал нести Крест Христу на Голгофу”, – сказал сегодня Виктору Януковичу ходе торжественной проповеди в Киево-Печерской Лавре ее наместник, митрополит Чернобыльской и Вышгородский, владыка Павел

Такое заявление он сделал после торжественной службы, проходившей в Лавре по случаю Дня Соборности Украины.

По сообщению Lb.ua.

Колега губернатора Тернопільщини написав заяву за власним бажанням

Столична міліція вже на вокзалі “відловлює” майданівців