Прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно “заміновувача” вокзалу у місті Тернополі

Поділитися

Тернопільською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно раніше судимого жителя Зборівщини за фактом повідомлення неправдивої інформації про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.

Нагадаємо, у жовтні поточного року зловмисник, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, у телефонному режимі повідомив правоохоронцям неправдиву інформацію про замінування залізничного вокзалу станції Тернопіль. Для пошуку вибухівки було заблоковано залізничний вокзал, задіяно рятувальників, швидку допомогу та правоохоронців, які провели евакуацію усіх пасажирів. Правоохоронці вибухівки не знайшли, проте того ж дня затримали жителя Зборівщини, який раніше вже був засуджений за вчинення аналогічного злочину.

За даним фактом розслідувано кримінальне провадження та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно «заміновувача» вокзалу за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція інкримінованого злочину передбачає до 6 років позбавлення волі.

Обвинуваченому під час досудового розслідування кримінального провадження обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Як у Збаразі затримували полковника СБУ

0

У столиці продовжується революція, а в Тернополі псевдо опозиція ганьбить ідею