Тернопільська обласна рада заборонила на території області Компартію та Партію регіонів

Поділитися

25 січня 2014 року під час сесії Тернопільської обласної ради депутат від ВО “Свобода” Володимир Стаюра запропонував внести в порядок денний питання про недовіру голові Тернопільської обласної державної адміністрації Валентину Хоптяну. Голосування відбувалося відповідно до процедури: більш ніж 2/3 депутатів (81 голос) висловилися “за”, що означає автоматичну відставку керівника ОДА згідно з конституційною нормою.

Крім того, Володимир Стаюра подав пропозицію проголосувати питання про заборону Комуністичної партії та Партії регіонів на території Тернопільської области як таких, що діють проти українського народу. Ця пропозиція теж знайшла підтримку більшости депутатів. Не голосувала більша частина фракцій “Єдиного центру” та сама Партія регіонів, депутати від якої взагалі були відсутні на сесії повним складом. За рішення  проголосували 76 з 83 депутатів.

“Сьогодні громада Тернопільщини здобула ще одну перемогу. Голосування про недовіру голові облдержадміністрації показало усій громаді Тернопільщини, що більше Хоптяна у нас в області не буде. Рішення, ухвалені сьогодні, показали, що Тернопільська обласна рада підтримує усі починання, які ідуть з київського Майдану. Наша область завжди була рупором революційних перемін в Україні, тож сьогоднішні рішення Тернопільської обласної ради ще раз підтвердили це!”, – зазначив голова Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”.

Сьогодні Майдан завдасть удар Віктору Януковичу в саме серце – Донецьк?

Мати Сергія Нігояна: “На Майдані повинні триматися. Мій син загинув за всю Україну”