81 депутат Тернопільської облради проголосував за недовіру губернатору

Поділитися

Щойно в сесійні залі Тернопільської обласної ради 81 народний обранець проголосував за проект рішення про висловенння недовіри голові Тернопільської обласної державної адміністрації Валентину Хоптяну.

Відповідно, він втратить цю посаду, оскільки це рішення підтримало дві третини обласної ради ( в рада має 120 обранців).

Це рішення має не рекомендаційний, а обов’язковий характер.

Нагадаємо, що зараз відбудеться ІІІ пленарне засідання 48 сесії Тернопільсько обласної ради

Як відомо, напередодні, Валентин Хоптян оголосив, що навіть вчине самогубство, якщо йому накаже президент. А подавати добровільно заяву на звільнення не буде.

Депутати обласної ради обговорили питання висловлення недовіри голові адміністрації.  «Центральна влада себе дискредитувала, і представники цієї влади на місцях несуть таку ж відповідальність. Голова ОДА повинен би сам піти – і це було би чесно перед громадою Тернопілля, яка повстала проти  кривавих злочинів влади» – такий основний лейтмотив  виступів народних обранців.  У таємному режимі особистим голосуванням депутатський корпус висловив недовіру Валентину Хоптяну. “За” проголосував 81 депутат,- повідомляє сайт Тернопільської облради

Дві третіх голосів проект рішення набрав аж з третього разу: перше голосування зафіксувало 70 голосів (неофіційно стверджують що двоє литвинівців і десяток балогівців-єдиноцентристів не спромоглися). Друга спроба дала 77 голосів.

 

0

Фоторепортаж із Грушевського і Майдану Ігоря Крочака

У Києві двоє у формі викрали тернополянина