Тернопільські прокурори виявили “нікчемний договір” на відкриття аптеки в районній лікарні

Поділитися

Керівник медичного закладу незаконно сприяв підприємцю у відкритті аптеки. Прокуратурою розпочато кримінальне провадження

Прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень керівником медичного закладу у одному з районів, який неправомірно сприяв підприємцю в отриманні ліцензії та подальшому відкритті аптечного закладу у лікарні.

Керівник лікувальної установи незаконно передав підприємцю приміщення комунальної власності балансовою вартістю понад 20 тисяч гривень для відкриття аптеки.

Прокурорською перевіркою встановлено, що посадовець медичного закладу, перевищуючи свої службові повноваження, в порушення встановленого порядку передачі приміщень в оренду, одноосібно, за відсутності відповідного рішення органу місцевого самоврядування з цього приводу, уклав з підприємцем договір оренди на окреме приміщення лікарні.

В подальшому, на підставі нікчемного договору оренди, підприємець незаконно отримав ліцензію Держлікслужби України на відкриття та діяльності аптеки у медичному закладі.

За даним фактом прокуратурою області відносно керівника лікувальної установи розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Санкція ч.1 ст.365 КК України передбачає покарання у виді – виправних робіт на строк до 2 років або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Харківський “Беркут” катував Михайла Нискогуза на Грушевського

Тернопільщина: 100% контрактна армія