Фінансові інспектори у Теребовлянській центральній комунальній районній лікарні виявили втрати на суму більше 162 тис. гривень

Поділитися

Фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Теребовлянської районної комунальної лікарні, якою виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму понад 162 тис. гривень.

Зокрема, Лікарнею проведено незаконні видатки загального фонду кошторису на оплату вартості комунальних послуг та медикаментів, спожитих при наданні платних послуг, а також на доплату лікарям, які були призначені керівниками стажування студентів-контрактників медичних училищ, в сумі понад 102 тис. грн. При цьому кошти, що надходили від надання платних послуг та від студентів, як оплата за стажування, повністю зараховувались до спеціального фонду кошторису без відновлення видатків загального фонду.

Інспектори також виявили порушення щодо незаконної виплати заробітної плати, зайвої оплати завищеної вартості виконаних будівельно-ремонтних робіт та покриття витрат сторонніх юридичних осіб на суму майже 50 тис. гривень.

Крім цього кошти, утримані із заробітної плати за попередні періоди, та які надійшли до спецфонду установи, як відшкодування витрат на лікування постраждалих від злочинних діянь, не перераховувались лікарнею до районного бюджету, а використовувались на власні потреби. Зазначене призвело до недоотримання районним бюджетом доходів на суму понад 9 тис. гривень.

За недотримання законодавства з фінансових питань 9 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Керівнику установи направлені обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень, про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи, повідомляє     прес-служба Держфінінспекції в Тернопільській області

Чому треба зменшити кількість депутатів з 60 до 46 у Тернополі?

Концерт національного балету Грузії “Сухішвілі” у Тернополі – відмінено!