Колекцію польських джазових плакатів покажуть у Тернополі

Поділитися

Колекцію польських джазових плакатів відомого колекціонера  Кшиштофа Дидо представлять в галереї «Бункермуз». Відкриють експозицію 7 лютого об 17.00.

Як зауважує Кшиштоф Дидо, динамічний розвиток музичного плакату припадає на другу половину ХХ століття. Напрямки пошуку польських графіків-проектантів зводяться до двох течій — емоційної, в якій настрій та художня майстерність черпають з історичних джерел польського мистецтва; та інтелектуальної, де синтез і метафора змушують глядача до самостійних висновків. Зв’язок здавалося б двох суперечливих цінностей плакату — суто споживчої та художньої є невпинним джерелом зацікавлення цим видом мистецтва в світі.

Ігор Стравінський твердив, що візуальні враження повинні допомагати слухачеві активно відслідковувати музичні події. Був переконаний, що слухання музики замало, тре її бачити.

Тож, на виставці польського джазового плакату музика впадатиме, проситиметься, лізтиме у вічі, головне вчасно зловити її на сітківку та переправити в мозок. Як бонус  експозиція представить портрети відомих людей, причетних до джазу.  

 

До Тернополя приїде Андрухович з контрабасом і розкаже про львівського шахрая

0

Як мер Тернополя шокував комунальників курткою з тюленя