Майданівці не будуть звільняти Будинок профспілок, Український дім і Жовтневий палац

Поділитися

Ми залишаємося в приміщенні Будинку профспілок, Українського дому, в Жовтневому палаці. Ми залишаємося на Майдані. Про це заявив журналістам голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк у суботу, 15 лютого, по завершенні вшанування пам’яті воїнів-афганців, передає УНН з посиланням на прес-службу “Батьківщини”.

Відповідаючи на запитання журналіста стосовно можливості звільнення протестувальниками адміністративних будівель, Арсеній Яценюк наголосив: “Основне – що зараз звільнені всі люди”.

Він нагадав про заяву прокурора міста Києва стосовно того, що затримані активісти будуть звільнені лише в тому випадку, якщо протестувальники звільнять “не просто всі приміщення, а й весь Майдан”.

“Цього не буде. Ми залишаємося в приміщенні Будинку профспілок, Українського дому, в Жовтневому палаці. Ми залишаємося на Майдані. Що стосується інших приміщень, Рада ВО “Майдан” із цього приводу прийняла рішення, і ми будемо бачити, як будуть виконуватися в першу чергу рішення влади”, – наголосив Яценюк.

Як відомо, в Україні вже декілька місяців тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року і призвели до політичної кризи.

1 грудня 2013 у Києві зібралося багатотисячне народне віче, яке пройшлося ходою від пам’ятника Тарасу Шевченку до Майдану Незалежності. В результаті відбулося захоплення будівлі КМДА та будинку профспілок на Майдані Незалежності. Будівля КМДА і досі залишається під контролем мітингувальників.

Зазначимо, в Україні діє ЗУ “Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання за участь у подіях, які мали місце під час проведення мирних зібрань” вимогою якого є розблокування усіх адміністративних будівель та транспортних комунікацій задля усунення наслідків акцій протесту. Як відомо, 17 лютого спливає час для виконання умов згідно положень цього закону.

Яка область, такі й злочини

Відомий актор врятував життя людині