На Майдані загинув художник

Поділитися

, один із загиблих на Майдані – Валерій Брезденюк. Він був унікальним художником – працював у техніці ебру


Вінницький художник Валерій Брезденюк створює унікальні картини… на воді. Щоб малювати фарбами на воді – їх спочатку потрібно загустити. Для цього майстер додає у фарби спеціальний порошок, а воду відстоює протягом 10-ти годин. Лише після цього можна розпочинати роботу.

– Ідеї стосовно малюнку з’являються у процесі роботи. Найцікавіші картини виходять тоді, коли не готуєшся спеціально, – зізнається художник.

За три роки чоловік створив понад півтисячі малюнків. Каже, пише їх не на продаж, а задля власного задоволення – та друзям на подарунки.

Техніка, у якій працює художник, називається ебру, або ж – турецьке мармурування. Для цього потрібні спеціальні фарби та пензлики. Таких у Вінниці художник не знаходив, тож замовляє всі матеріали в Інтернет-магазині.

– Зараз одну картину я малюю протягом 15-20 хвилин. Коли вчився, звісно, часу витрачав більше, – каже Валерій Брезденюк.

Коли на воді малюнок готовий – його обережно накривають папером, на якому й відбивається новий шедевр.

Вдосконалити свою техніку мармурування художник мріє на батьківщині цього жанру – у Туреччині, повідомляє vinnitsaok.com.ua

0

“Уже нет ни страха, ни шока”: рассказ девушки, в которую попала граната

Звернення до тернополян через шантаж “шпани в масках”