Звернення до тернополян через шантаж “шпани в масках”

Поділитися

Шановна тернопільська громадо!
Шановні колеги-підприємці!

Після вчорашніх радикальних дій групи невідомих осіб під час захоплення адміністративних будівель у Тернополі, від яких публічно «відхрестилися» і міська влада, і крайовий штаб національного спротиву, почали лунати прямі погрози місцевим підприємцям. Суть шантажу зводиться до можливого застосування сили або знищення тих торгівельних закладів та підприємств, котрі продовжують працювати у звичному режимі, або чиї власники не так активно, як би це хотілося невідомим людям у масках, підтримують невиправдані акти вандалізму та плюндрування майна громади.
Я глибоко переконаний, що майже у стовідсотково національно-патріотичному середовищі нашого краю злочинно шукати «ворогів» чи «посібників режиму». Тернопільська громада в цілому і тернопільські підприємці зокрема з перших днів протестних акцій публічно і масово задекларували свою чітку громадянську позицію безпосередньою участю на столичному і тернопільському майданах, матеріальною допомогою та моральною підтримкою усіх заходів, спрямованих на оновлення країни.
Відтак, нинішні погрози на нашу адресу та перешкоджання підприємницькій діяльності вважаю чистої води провокацією. З цього приводу звертаюся до муніципальних правоохоронних органів, керівництва міської ради та структур народної самооборони зробити все можливе, аби убезпечити підприємців, їх сім’ї, майно та бізнес від безпідставних претензій, звідки б вони не лунали.
Також звертаюся до шановної тернопільської громади, з якою я спільно пережив не одну лиху годину у нашому краї та в Україні. Не піддавайтеся на провокації, не ставайте учасниками безпідставних погромів та дебошу у нашому місті. Бережіть майно громади, не дозволяйте нікому нівечити європейське обличчя Тернополя.
Окреме слово – до колег-підприємців. У цей непростий час ми вкотре повинні показати приклад об’єднання наших зусиль, щоб не тільки захистити себе від погроз та зазіхань, а й щоб надалі працювати на користь громади, даючи роботу і виплачуючи заробітну плату тисячам тернополян.
Ми не маємо морального права зупинити свій бізнес і залишити людей напризволяще. Тож гуртуймося та будьмо стійкими перед непростими викликами сьогодення, які стоять не лише перед Тернополем чи областю, а й перед Україною. Не піддаваймося страху та паніці, щільніше єднаймо наші шеренги у єдиній колоні народного повстання проти диктатури. Тоді перемога обов’язково буде за нами.
Слава Україні!
Михайло Ратушняк, голова правління Ліги підприємців «Українська справа», депутат Тернопільської міської ради.

На Майдані загинув художник

ЄвромайданSOS розшукує близько 50 зниклих людей