Нарешті тернопільські міліціонери взялися за справжню роботу, а не терор майданівців

Поділитися

Співробітники Тернопільського міськвідділу міліції підозрюють 37-річну жительку обласного центру у вчиненні квартирних шахрайств. Упродовж декількох тижнів підприємлива жінка здавала в оренду чужі помешкання. Представляючись власницею житла, укладала з людьми договори найму, брала в них передоплату і зникала. В тенета аферистки потрапили троє осіб.

Як встановили правоохоронці, пройдисвітка спершу сама за допомогою агенції нерухомості орендувала квартири на декілька діб. А згодом ці ж помешкання на довготривалий термін здавала в оренду новим шукачам житла.

Першим, хто потерпів від шахрайки, став 23-річний чоловік. Молодик шукав квартиру і розмістив в мережі оголошення. Невдовзі йому зателефонувала жінка, яка запропонувала винайняти у неї житло. Квартира хлопцеві сподобалася, зійшлися на ціні. Договір оренди уклали в агенції нерухомості. Те, що свідоцтва на право власності квартири у «господині» не виявилося і навіть паспорта не було, а лише його ксерокопія, хлопця не збентежило. Відсутність документів тернополянка пояснила тим, що виїжджає за кордон і віддала їх для оформлення. Жінка була настільки переконливою, що наймач не запідозрив нічого лихого. Взявши переоплату за житло у сумі три тисячі гривень, псевдовласниця передала чоловікові ключі від квартири і зникла. Те, що його ошукали, молодик зрозумів, коли до помешкання навідалися справжні господарі. За допомогою він звернувся до працівників міліції. В цей же час до правоохоронців надійшли ще дві заяви від людей, яких теж надурила квартирна аферистка.

Отримавши детальний опис шахрайки, міліціонери розшукали зловмисницю. 37-річна тернополянка, до слова, нещодавно потрапляла в поле зору за міліціонерів за схожу протиправну діяльність. Зараз у суді розглядається справа про шахрайство, де вона – головна підозрювана.

У скоєному тернополянка зізналася. За її словами, вона шкодує про вчинене. Гроші, які отримала злочинним шляхом, а це майже десять тисяч гривень, повернула потерпілим. Дії зловмисниці слідчі кваліфікують за частиною 2 статті 190 ККУ (шахрайство, вчинене повторно). Проводиться досудове розслідування.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області

Керівник російського інформагентства відкрито підтримав Майдан

Нардеп Андрій Шевченко продемонстрував у парламенті еталон виступу