Верховна Рада відновила Конституцію 2004 року

Поділитися

Верховна Рада поновила дію окремих положень Конституції 2004 року. За відповідне рішення проголосували 386 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Як зазначив А.Яценюк, ухваленим законом “відновлюється дія редакції Конституції 2004 року”.

За його словами, тепер парламент зможе призначати усіх членів Кабміну.

“ВР перестане бути підрозділом АП”, – сказав він.

Крім цього, за словами А.Яценюка, більшість незаконних актів, ухвалених Президентом В.Януковичем, мають бути скасовані у п’ятиденний термін.

За словами А.Яценюка, ця домовленість передбачена підписаною у п’ятницю Угодою про врегулювання політичної кризи в Україні.

Нагадаємо, вчора нардепи проголосували за роботу Верховної Ради України щодня в безперервному режимі, в тому числі і у вихідні дні, поки триває криза в країні.

Також Верховна Рада ввечорі проголосувала за постанову про засудження насильства в Україні і про припинення вогню. Наразі будівля ВР залишається під посиленою охороною “Беркуту” та Внутрішніх військ МВС.

Сьогодні депутати продовжили свою роботу. Близько 11-ї години депутати пішли на перерву, щоб підготуватися до зміни Конституції.

Пізніше стало відомо, що В.Янукович заявив про дострокові президентські вибори та ініціював повернення до Конституції 2004 року. Такі ініціативи стали можливі завдяки досягнутим домовленостям між Президентом та опозиційними лідерами.

Михайло Ратушняк: “Захистимо тернопільську громаду – збережемо Україну!”

Почаївська Лавра заперечила наявність бойовиків і тітушок на території монастиря