Юлія Тимошенко: вимагаю від опозиції більше ніколи не сідати з Януковичем за стіл переговорів

Поділитися

Заява лідера опозиції Юлії Тимошенко

Янукович уже давно перейшов межу закону. Але те, що сьогодні він дав команду вести прицільний снайперський вогонь на ураження по мирним, неозброєним, беззахисним людям, – знаходиться за межею крайньої садистської жорстокості, яка не може бути притаманна людині.

Не можна дивитись без сліз та відчаю, як прості та чесні хлопці, які повстали на захист України, ховаються від снайперських куль за саморобні дерев’яні щити. Ці щити не можуть їх захистити. Вони падають вражені снайперами та помирають на очах у всього світу. Їх убиває людина, яка вважає себе їх президентом. Він убиває їх на площі Свободи, у центрі європейської столиці холоднокровно та спокійно.

Цьому не існує і не може існувати прощення.

Я вимагаю від опозиції більше ніколи не сідати з Януковичем за стіл переговорів.

Кожен з нас, хто порушить це табу, буде спільником Януковича у вбивствах невинних людей.

З цієї хвилини єдиною вимогою народу, громадянського суспільства, опозиції, міжнародної спільноти та кожної моральної людини може бути лише негайне усунення Януковича з посади Президента України та притягнення його до кримінальної відповідальності за організацію масових убивств мирних громадян.

Я прошу лідерів демократичного світу невідкладно знайти шлях розгляду справи Януковича в Міжнародному кримінальному суді з негайною ізоляцією його від мирних людей, як небезпечного звіра!

Слава всім загиблим за Україну!

Слава всім захисникам України!

Слава Україні!

Ні кроку назад, диктатор з дня на день паде.

Юлія Тимошенко,
Качанівська колонія,
м. Харків,
20 лютого 2014 року

18 лютого закінчилась “кроляча революція” й почалась революція справжня – національно-визвольна, гасло якої викарбував “Правий Сектор”

Доній звинуватив лідерів опозиції у зраді інтересів і закликав до перевиборів