10 фактів із життя Петра Порошенка

Поділитися

Шеф-редактор телеканалу tvi.ua Сергій Руденко вирішив написати коротко про усіх кандидатів у президенти. “Про кожного із них буде 10 фактів, які, як на мене, характеризують політика,- пояснює пан Сергій.

29 березня Центральна виборча комісія України зареєструвала кандидатом у президенти Петра Порошенка.

Поки передвиборчої програми Петра Олексійовича ще не оприлюднено, я вирішив нагадати 10 фактів із життя претендента на найвищу в державі посаду.

  1. Петро Порошенко – найбагатший із кандидатів у президенти на виборах-2014. У 2013 році Forbes оцінив його капітал у $ 1,8 млрд (5-те місце в рейтингу).
  2. Свій бізнес Порошенко починав, за його ж власним зізнанням, з постачання в Україну какао-бобів. Згодом Петро Олексійович підхопив бізнес свого брата Михайла, який трагічно загинув.
  3. У 1998 році балотувався до парламенту не лише в мажоритарному окрузі на Вінниччині, а й за партійним списком СДПУ (о) (№11), яку очолював Віктор Медведчук. Був членом фракції СДПУ (о), якийсь час був навіть членом політбюро партії Медведчука.
  4. Як лідер Партії солідарності у 2000 році був одним із засновників Партії регіонального відродження “Трудова солідарність”. Порошенко став одним із заступників голови ПРВ-ТСУ, згодом перейменованої в Партію регіонів.
  5. У вересні 2005 року Порошенка було звільнено з посади секретаря РНБО у зв’язку зі звинуваченням у причетності до корупції. Серед обвинувачувачів були Олександр Зінченко та Михайло Бродський. Фактів корупції не підтверджено.
  6. У серпні 2006 року претендував на посаду спікера парламенту. Тоді ж Юлія Тимошенко була кандидатом на прем’єрство. Але і Порошенко, і Тимошенко не дістали посад. Їх “кинули” соціалісти. СПУ пішла в коаліцію до Партії регіонів та КПУ.
  7. У 2005-2008 роках – один із опонентів Юлії Тимошенко. У січні 2006 року Порошенко заявив “Главреду”: “Думаю, саме час звернути увагу на зовсім неадекватну реакцію Юлії Володимирівни на мою скромну персону. Оскільки це стало не разовим емоційним сплеском, а спостерігається протягом усього року у вигляді різних психозів, то, можливо, їй слід звернутися до фахівців, які допоможуть позбутися цього”.
  8. Працював в урядах Юлії Тимошенко (у 2009-2010 роках – міністр закордонних справ) та Миколи Азарова (березень-грудень 2012 року – міністр економіки).
  9. Входив до так званого кола “любих друзів” Віктора Ющенка (Микола Мартиненко, Олександр Третьяков, Роман Безсмертний та ін.). Ющенко хрестив доньок Порошенка – Євгенію й Олександру.
  10. Має чотирьох дітей. Батько Петра Олексійовича – Олексій Іванович і його син – Олексій Петрович є депутатами Вінницької обласної ради. Син належить до депутатської фракції ВО “Батьківщина”, батько – до “Єдності Вінниччини”.

 

0

Керівник податкової працював у кріслі за 70 тисяч євро

0

Тернополяни хочуть зберегти стадіон