Тернополяни хочуть зберегти стадіон

Поділитися

Жителі вулиці Злуки зібрались в суботу на 13.00 біля одного з останніх не забудованих стадіонів у місті. На зустріч прийшли діти та мешканці району. Тернополян обурив намір забудовника збудувати замість стадіону будинки. Згідно документів представника ініціативної групи їх має бути шість. На зустрічі був присутній керівник будівельного підприємства. Забудовник показував документи згідно яких будинок буде один. Крім того було обіцяно побудувати спортивні майданчики.

До громади прибула самооборона Майдану. Згодом до зустрічі приєднались громадські активісти Тарас Білан та Андрій Любецький. Громадські активісти намагались розібратись в ситуації і слухали дві сторони.

Для забудовника аргументами є те, що стадіон в неналежному стані, і ніхто його не прибирає. Крім того буде збудований один будинок, а територія довкола буде прибрана. Одною з реплік забудовника було те, що земля була передана ще минулою владою. Крім того пропонувалось перенести високовольтну лінію електропередач, що дозволило би розширити ділянку. На картах показували два спортивних майданчика.

– Ситуація нагадує більшість будівельних конфліктів у Тернополі. Якщо план зонування в Тернополі був прийнятий всупереч думки громади, то що можна говорити про плани по будівництву? З сумом можна дивитись як зникають дитячі майданчики, а тепер і цілі стадіони. Безперечно я на стороні громади, адже на зборах були присутні діти, які час від часу вигукували, що їм потрібно десь гратись, – зауважив Андрій Любецький.

Громада знайшла в словах представників забудовника неточності, які обурили присутніх. Найперше це те, що спортивний майданчик переорали трактори забудовника, що ускладнило прибирання території мешканцями будинків. Також були продемонстровані документи, в яких документи підписані представниками ВО “Свобода” з цієї каденції. Питання виникло і до наміру перенести високовольтну лінію, адже жодних дозволів на це ніхто не продемонстрував. Зважаючи на розмір будинку спортивні майданчики будуть придатні хіба для гри настільного тенісу, що суперечить державним стандартам. Також громада проти появи дев’яти поверхових будинків, адже у всьому мікрорайоні старі 5-ти поверхові забудови, які до того можуть дати тріщини. Багатьох цікавило що заважає побудувати спортивні майданчики без розміщення там будинку.

Щиро, Андрій Любецький.

10 фактів із життя Петра Порошенка

0

Міська рада працює по суботах, бо всі тернополяни – провокатори