Фестиваль ляльок відбудеться у Тернополі

Поділитися

20 і 21 березня  у Тернополі відбудеться фестиваль ляльок , який організовує  бібліотека-музей національної іграшки.

Фестиваль проходитиме два дні. Перший день в українському домі ” Перемога”. На другий день відбудеться нагородження переможців та виставка робіт учасників в Музеї національної іграшки по вул. Стуса, 4.

До фестивалю був оголошений конкурс на кращу авторську іграшку. Заявок надійшло дуже багато зі всієї України. Робіт має бути близько ста. В організаторів є роботи з Кривого Рогу, Полтави, Маріуполя, Севастополя, Житомира, Галича та інших міст України.

Програма фестивалю по днях:

20 березня.

Український дім «Перемога»

11:00 – відкриття фестивалю. Виступи гостей, учасників та організаторів.

11:30 – Майстер-клас виготовлення іграшок

11:30 – Зустріч молодих мам – школа материнства «Лелеки прилітають» за участю психолога, який розповість про важливість гри та іграшки у вихованні дитини, батьківська участь у грі.

 

12:00 – Зустріч та майстер-клас за книжою Лесі Вороніної «Хто впіймає шаленого кльоцика» з гостею фестивалю майстринею-лялькаркою Оленою Тереховою (м. Київ) (прес-центр УД «Перемога»)

14:00 – Громадський круглий стіл на тему «Вплив різних видів народної творчості на формування дитячого світогляду. Досвід та практика. Сучасна дитяча іграшка. Проблеми виховання». За участю педагогів, психологів, народних майстрів та громадських активістів. Презентація книги від видавництва Богдан «Лялька-мотанка».

 

21 березня.

 11:30 – Презентація автентичної львівської деревяної іграшки – яворівської забавки двох народних майстрів – Остапа Сойки та Оксани Когут та етноіграшки від етномайстерні «Коза-Дереза» Ростові ляльки (Вундеркіндер)

12:00 – Майстер-клас зі створення іграшки («Арт Колесо»)

13:00 – Результати фестивалю та нагородження переможців конкурсу ляльок, нагородження конкурсу власноруч створеної іграшки. Фото, музика.

16:00 – Майстер-клас від народної майстрині Людмилаи Павлової. (3-й пов. «Ковчег»).

Марафон на найшвидше створення ляльки.

Заарештовано мільярдера з Тернопільщини!

І після Майдану за гроші можна все?