Оточення Яценюка хоче змінити Громадське телебачення на користь Шустера

Поділитися

ПЕРШИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПОЧАВ ВИТІСНЯТИ ГРОМАДСЬКЕ З ЕФІРУ (заява)


Усупереч Угоді між Громадським і Першим національним, шляхом підкилимних домовленостей, програми Громадського намагаються витіснити програмами комерційної структури.

За нашою інформацією, рішення про надання ефіру Студії Савіка Шустера погоджено Кабінетом міністрів України, а безпосередні вказівки щодо вимкнення Громадського з прайму Першого національного надходять від секретаріату прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Перша спроба витіснити Громадське з ефіру Першого національного відбулася минулої п’ятниці, проте команді Громадського вдалося домовитися про проведення спільного ефіру зі студією “Шустер LIVE”.

Ми розцінюємо подібні дії як великий крок назад у розбудові суспільного мовлення. І просимо керівництво Уряду надати офіційні роз’яснення щодо до цього факту і врегулювати питання подальшої присутності Громадського в ефірі Першого національного.

Нагадаємо, Громадське почало транслюватися в ефірі Першого національного 28 лютого 2014 року з ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації. Ми висловлюємо вдячність керівнику комітету Миколі Томенко і просимо втрутитись в ситуацію, що виникла, та перешкодити поверненню в державні ЗМІ принципу ручного управління.

Згідно з Угодою, наша команда надає свої програми для трансляції в ефірі Першого національного на безкоштовній основі у визначені часові слоти: з 10:00 до 12:00, з 15:00 до 17:00 та з 19:00 до 21:00.

За час демонстрації програм Громадського рейтинг Першого національного зріс у 2,5 рази: рейтинг зріс із 0,41% до 1,06%, а частка з 1,73% до 4,23%, тобто середньодобова частка телеканалу за 5 днів (з 28 лютого по 4 березня) зросла на 144%, а рейтинг на 158%. Окремі випуски Громадського на Першому національному сягали частки 13,41% – 28 лютого, 11,2% – 1 березня, 10,28% – 2 березня.

Команда Громадського

Севастополь-SOS просить про допомогу

100 тисяч доларів і ти начальник тернопільської міліції?