Побрехеньки про Порошенка: дуті рейтинги про нового месію

Поділитися

За результатами соціального дослідження, на даний момент партія “Батьківщина” лідирує у рейтингу політичних партій, котрі б пройшли в парламент. На другому місці партія Петра Порошенка “Солідарність”. Про це повідомив голова Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції, передає кореспондент УНН.

Серед тих, хто має намір прийняти участь у виборах та визначився з партією “Батьківщину” підтримали б 22,2% опитаних. На другому місці в рейтингу партія Петра Порошенка “Солідарність” з 21,6%. Партія “УДАР” Віталія Кличка отримала б 16,4% голосів виборців.

13,6% виборців підтримали б Партію регіонів, якби її очолював Сергій Тігіпко. Далі в рейтингу йде Комуністична партія з 6,9%. П’ятивідсотковий бар’єр також подолала б Радикальна партія Олега Ляшка з 5,7%, а також “Свобода” з 5,2%.

Не подолали б п’ятивідсотковий бар’єр “Правий сектор” Дмитра Яроша з 2,7%, “Український вибір” Віктора Медведчука з 1% та “Наша Україна” Віктора Ющенка з 0,6%.

Соціологічне дослідження підготовлене чотирма соціологічними службами: “СОЦИС”, “Рейтинг”, Центром Разумкова, КМІС.

В ході дослідження було опитано 6200 респондентів. Статистична похибка складає не більше 0,8%.

Нагадаємо, вчора в ЦВК було зареєстровано заяви на участь у виборчій кампанії на пост Президента України члена Партії регіонів Сергія Тігіпка, котрий пішов як самовисуванець, Михайла Добкіна і Вадима Рабіновича. Зазначимо, що з’їзд Комуністичної партії висунув в якості кандидата в Президенти Петра Симоненка.

Петро Порошенко переконливо лідирує в президентському рейтингу, більш ніж удвічі випереджаючи Віталія Кличка та Юлію Тимошенко.

Про це свідчіть дані соціологічного опитування проведеного спільно СОЦИСом, КМІСом, Рейтингом та Центром Разумкова.

Згідно з даними, українці демонструють наразі дуже високий рівень електоральної активності, близько 84% виборців готові чи скоріше готові взяти участь у виборах.

На президентських виборах Петра Порошенка готові підтримати 24,9% опитаних, другу позицію посідає Віталій Кличко – 8,9%, а третю Юлія Тимошенко – 8,2%.

Сергія Тігіпка підтримують 7,3% опитаних, екс-губернатора Харківщини Михайла Добкіна – 4,2%.

Петром Симоненко отримав би 3,6% голосів, Олег Ляшко – 3,5%, Анатолій Гриценко – 3,2%.

Націоналістів Олега Тягнибока підтримують 1,7%, Дмитра Яроша – 0,9%.

Серед тих, хто має намір прийти на вибори, перша п’ятірка виглядала би наступним чином: Порошенко – 36,2%, Кличко – 12,9%, Тимошенко – 12,0%, Тігіпко та Добкін – 10,0% та 5,3% відповідно.

Близько 20% виборців заявляють, що, на даний момент, не знають за кого віддати свій голос або не підуть на вибори.

9,7% готові проголосувати “проти всіх” кандидатів.

Опитування провели 14 – 19 березня 2014 року серед населення України віком від 18 років.

Репрезентативна квотна вибірка 6200 респондентів (по 1550 респондентів для кожного із соціологічних центрів) в усіх регіонах України (без врахування населення АР Крим).

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face) за місцем проживання респондента

Статистична похибка вибірки – не більше 0,8%

Українська правда

Як мер Тернополя притримав 25 мільйонів

Самооборона Тернопільщини кличе на прощу до Зарваниці