У Тернополі висадили алею пам’яті Героїв “Небесної сотні”

Поділитися

22 березня 2014 року перед центральним корпусом Тернопільського національного економічного університету відбулася висадка алеї пам’яті «Небесної сотні», присвяченої Героям, які загинули під час акцій протесту в грудні 2013 – лютому 2014 року в Україні.

Висаджували алею спортсмени, громадські діячі, активісти, студенти ТНЕУ. Участь у заході взяли свободівці – народний депутат України Олексій Кайда, голова Тернопільської облради Василь Хомінець, керівник Тернопільської міської «Свободи» Роман Навроцький та українська біатлоністка, чемпіонка Олімпійських ігор в Сочі, чемпіонка світу, 5-разова чемпіонка Європи Олена Підгрушна.

«На двадцять третьому році існування Українська держава витримала трагічне випробування. Перед страхом втратити владу злочинний режим Януковича прямо оголосив війну проти свого народу. І саме звитяга Героїв Небесної сотні – як зовсім молодих юнаків, так і сивочолих чоловіків, людей з усієї України – від Сходу до Заходу, від Півдня до Півночі, врятувала український народ. Ми будемо завжди пам’ятати Героїв Небесної сотні, які поклали своє життя, як колись Герої під Крутами, Базаром, бійці УПА, за майбутнє України, за майбутнє наших дітей і нас з вами», – наголосив Олексій Кайда.

Присутні висадили сто лип, які символізуватимуть мужність загиблих Героїв Майдану.

Інформація з Севастополя і Криму з перших уст

Екс-голова СБУ Якименко влаштував собі на службі розкішні VIP-апартаменти