Українці в Іспанії вимагають відкликати дипломатів

Поділитися

У зв’язку з трагічними подіями в Україні, які призвели до загибелі і травмування десятків людей. представники громадських організацій та об´єднань Іспанії скликали пресс-конференцію для іспанських ЗМІ та пікетували Міністерство Закордонних справ Іспанії з вимогами введення негайних санкцій проти винних в кровопролитті в Україні

У розпал кривавої розправи над мирними людьми група активістів поїхала до Посольства України в Іспанії та попросила його представника Посольства вийти до української громади та висловити своє ставлення до подій в Україні. Вони не переставали виконувати Гімн України. Однак, реакція працівників Посольства вразила до глибини душі.

За словами керівника об’єднання українців у Мурсії Лариси Пономаренко, натомість, аби вийти до людей, так звані дипломати почали…..тікати.

Першим це зробив радник посла з політичних питань В´ячеслав Баранов , який, на прохання представитись, зневажливо кинув: « Всі питання до керівництва».

Потім із виходу консульського відділу поспішно вибігла до машини представник жіночої статі, яка у відповідь на те ж запитання нецензурно вилаялась. Згодом цей же «маневр» повторив перший секретар Посольства Валерій Швець (як згодом виявилось, вищезгадана екзальтована особа – його дружина) .

-Вражала їх недружелюбність , та, навіть, ворожість до активістів, розповідає пані Лариса. – Ми запитували ще і ще раз , чи вийде до нас хоч хтось на розмову. Нас просили почекати спершу 10хв, потім 5, потім ще трішки…. і після цього … викликали 2 наряди іспанської поліції.

Після того, як ми зрозуміли, що подивитися в очі народу ці слуги не наважаться, вирішили роз’їхатися. В цей же час під´їхали ще 2 поліцейські машини та мікроавтобус зі спецпризначенцями . Ми пояснили , що не дочекалися представника своєї власної держави з поясненнями, а заодно поцікавилися, чому СТІЛЬКИ машин поліції? Відповідь вразила: їх викликали З ПОСОЛЬСТВА!!!!

Наступного дня посол України в Іспанії Сергій Погорельцев вибачився за те, що не вийшов на розмову, обгрунтувавши це…….. “агресивними діями громадян щодо представників консульства”.

У зв´язку з ситуацією, що склалася, представники української діаспори в Іспанії висловили наступні вимоги до українського Уряду.

«Через нехтування і не бажання виконувати свої прямі обов’язки, негативне ставлення до громадян України, які проживають в Іспанії,

та мовчазну згоду з позицією ексміністра МЗС Кожари і приховування правди про справжні події в Україні перед іспанською владою та громадскістю, негайно відкликати Посла України в Іспанії та вищезгаданих співробітників Посольства».

Активісти також повідомляють , що прохання дати оцінку діям українських дипломатів направлено до МЗС Іспанії, разом з фото і відео-матеріалами та документом, виданим іспанською поліцією, про нефіксування будь-яких безладів та порушень громадського порядку.

Росія за пів дня втратила 3 трильйони рублів

У Скалаті хтось сяде до тюрми