Війна як спосіб маніпуляції досягнень Майдану

Поділитися

Сучасні війни набирають неймовірних форм, які й не зразу розгадаєш навіщо чинять ті чи інші країни, політики та діячі. Російська “гра м’язами”  в Криму отримала резонанс на весь світ. Який першочерговий режисерський задум у цій ситуації складно сказати. Зрозуміло одне, що вимоги і завоювання Майдану політики відтіснили більш “актуальнішим”. Щоб не було війни, мобілізувати ресурс і т.д. до влади допущені навіть одіозні олігархи. Голос Майдану про неприпустимі призначення Авакова міністром МВС чи скандально-відомого “земельника” Львівської міської ради Махніцького із заробітком у 13 тисяч гривень просто загубились у “фронтових зведеннях” із Криму. І навіть поява серед ночі у РНБО Юлії Тимошенко вже не в інвалідній колясці подається як патріотичний подвиг, а не маніпуляція громадською думкою.

Нині вже зрозуміло всім, що Путін хоче отримати свого президента в Україні або на своїх умовах. Чи стане ним Тимошенко чи Кличко – не має значення. У цьому інформаційному  круговерті “майданівці”, а ними було чи не більшість українського суспільства, відсунуті на передову щоб скласти голову. Про здобуток впливу на формування влади і її контролю вже не йдеться.  Сьогодні у Тернополі краяни слухали політиків як зачаровані бандерлоги. А “діячі” повторювали мантри як влада міста за них дбає, як Сергій Надал докладає всіх зусиль і який він патріот. Один з “фокусників облради” навіть зірвав овації з фінтами військового квитка.

Щоб не зірвати сеанс психотерапії, тернополян не повідомляли, що призначений терміново новий губернатор – свободівець Олег Сиротюк. Про те, що людей ніхто не питав вже ніхто не згадую. Все ж робиться “во благо”. Поки скінчиться війна. До виборів. Тимчасово. Критикувати ж нізя. Бо то роблять патріоти для патріотів.

У цій круговерті без пострілів очікується неймовірний фінал. Усі будуть переможці. Хто затіяв цю гру.

Про що говорили на тернопільському Майдані, якщо можна назвати це Майданом, де добитися слова людина з іншою точкою зору не може, можна переглянути на відеозаписі. Автору цих рядків найзмістовнішим здався виступ Віталія Максимова. Найбільш емоційно говорила Наталка Михно. Ярослав Демидась витворяв такі словесні кульбіди, що політикани на сцені кілька разів переглядалися, не розуміючи куди хилить “олійників лис”. Врешті він поставив хрест на кар’єрі головного СБУшника області (див. відео з 59 хвилини).

Виступала на вічі й Марія Чашка. Напевно, “входити у роль” їй допомагає камуфляжна форма, а не “грамотна каракульова шуба”, яка замість начальниці-соціальниці відслухала  всі бюджетні слухання (детальніше – читайте згодом). В аналогічному мисливському наряді, а не в дубльонці, відбув віче Володимир Стаюра.

Прикро було за політиків, які після виступів, через 10-15 хвилин після свого виступу, “линяли”. Прості майданівці залишились поспілкуватися самі з собою.Не думаю, що політикам важко вислухати людей. Просто – навіщо? Надворі холодно, а з балаканини толку…

Ведучий віча Володимир Стаюра вже навіть не питає присутніх тернополян, чи хтось хоче мовити слово до громади. Мікрофон приватизовано. Правду теж.  Люструвати “правду” має нібито свободівський ставленик без хребта Іван Мельничук  – ось-ось новий-старий прокурор області. За головного міліціянта – Митрофайла-даїшника підписалися-поручилися всі свободівці: Кайда, Головко, Хомінець і навіть новопризначений губернатор Олег Сиротюк.

 

Лідер інтелігенції Росії виступив проти Путіна

Як тернопільський багатій рятує свої мільярди доларів