Як затримували Сашка Білого

Поділитися

Член ОЗУ, оголошений раніше в розшук, Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, був смертельно поранений під час затримання, оскільки відкрив вогонь у бік правоохоронців.

Про це розповів у вівторок на брифінгу в Києві перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Коли затримували, він був іще живий, “швидка”, яку викликали, констатувала смерть”, – розповів він.

За словами Євдокимова, в ніч з 24 на 25 березня співробітники ГУБОЗ, зокрема спецпідрозділи “Сокіл”, проводили спецоперацію на території Рівненської області з затримання членів ОЗУ.

За словами першого заступника глави МВС України, затримання відбувалося в кафе “Три карасі” біля Рівного.

“Було затримано трьох осіб із числа ОЗУ”, – розповів Євдокимов.

При цьому він наголосив, що Музичко під час затримання відкрив вогонь, і співробітники міліції у відповідь почали стріляти по ногах, а потім, під час самого затримання, лунали постріли.

Євдокимов розповів, що у трьох членів угруповання був автомат Калашникова і ПМ. “Під час цього затримання Музичко на крики “Стояти! Міліція!” втікав, вистрибнув у вікно й відкрив вогонь у співробітника спецпідрозділу “Сокіл”, – сказав він.

Він зазначив, що куля, випущена Музичком, влучила співробітникові “Сокола” в окуляри, а потім застрягла в касці, у відповідь поранений міліціонер почав стріляти по ногах утікача. Потім, під час самого затримання, була боротьба й лунали постріли.

Також Євдокимов повідомив, що трьох членів ОЗУ затримали й доправили до Києва. З ними проводяться слідчі дії. “У діях членів ОЗУ вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 257 КК – бандитизм”, – сказав він.

Також правоохоронець звернувся до жителів області для детальнішого розслідування фактів діяльності цього угруповання.

Заява Тернопільського обласного штабу “Правого сектору”

Російські воїни ВДВ звернулись до поліції не захищати злочинну владу