Які заступники “гратимуть” Сиротюка-короля?

Поділитися

Як відомо, Ольга Богомолець відмовилась від посади міністра охорони здоров’я, потім посади віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань через те, що до нього не увійшли ті люди які привели революцію до перемоги. Про аргументи відмови Теодозія Кухарського від посади першого заступника губернатора нічого не відомо. Чоловік брав активну участь в роботі Майдану. У 2006-2009 роках  працював заступником голови Тернопільської облради-керуючим справами.  За квотою партії “Батьківщина” п. Кухарський мав стати першим заступником голови Тернопільської облдержадміністрації Олега Сиротюка. Проте, кажуть вже не буде працювати, бо на носі вибори, а Василь Деревляний без Кухарського як без рук.

Після призначення Олега Сиротюка вже пристрасті вляглися і нині більшість тернополян  вважають, що вибір столиці найбільш адекватний, порівняно з колегами-нардепами Кайдою і Головком. Серед кандидатур за квотою “Батьківщини” – ЧУЄТЕ, МАЙДАНІВЦІ??!! ЗАРАДИ КВОТ ВИ СТОЯЛИ, КРОВ ПРОЛИВАЛИ???, так от, серед кандидатур за квотою “Батьківщини пропоновано Миколенка-молодшого та Василя Попка з Теребовлянської райради. Але в адміністрації президента ( ЗНОВУ Ж ТАКИ НЕ НА МАЙДАНІ!!!!) обрали найдосвідченішого Івана Крисака. Він очолював Держкомзем. Краяни запам’ятали його як сумлінного керівника, який за короткий час видав безкоштовно десятки тисяч земельних актів під час другого прем’єрства Юлії Тимошенко. Іван Крисак також балотувався на мера Тернополя. Нині займається аграрним бізнесом. Під час Майдану активно працював у штабі Тернопільського району.  Нічого ж поганого про людину сказати не можна?! То чому нардеп Василь Деревляний соромиться привести свої кадрові резерви на Майдан? Познайомити з широким загалом. Чи просто вже не має часу на Майдан, на якому був лише кілька разів за три місяці!? Так само нардеп Побер теж не з лісу обраний? Чому стидається показати громаді свої креатури? Може через причини, наведені нижче?

Наразі в Тернополі шоковані вибором УДАРУ. Заступником губернатора по їхній квоті буде один з найгірших мерів Чорткова за всю історію Незалежності – Ігор Билиця. Саме він роздавав найбільше землі, щоб підкупити депутатів ради і пропихати свої рішення. Зрозуміло, що на наступних виборах чортківчани не підтримали “дерибанщика-мера” і він програв з тріском нинішньому міському голові Михайлу Вербицькому. Проте, Ігор Билиця не пропав з  магазинами, аптеками і   автомийками  в Чорткові, Тернополі і в кількох селах рідного району. За часів Януковича-Азарова цей горе-діяч працював чиновником в Міністерстві регіонального будівництва. Відомо, що п. Билиця навіть хотів очолити Чортківську райдержадміністрацію, але “провалив” конкурс.  Злі язики стверджують, що за квотою УДАРу, можливо, навіть з’явиться Ігор Білик, екс-керівник Монастириської райдержадміністрації, керівник тамтешньої Партії Регіонів. Йому пророкують “рибацьке” місце. 

От якби вийшов на Майдан пан Побер, розповів про плани партії, кандидатури на такі то вакансії, претенденти поділились своїм баченням розвитку сфери, за яку б мали відповідати, розказали біографії, то в Тернополі не було б пересудів.

Наразі ж про долю громадських активістів Майдану у владній вертикалі нічого не відомо. Всі призначення будуть не погоджуватись перед людьми, а лише ставитись перед фактом, як от з Сиротюком.

Тернополяни, які цікавляться громадсько-політичним життям, кажуть, головне, щоб в ОДА не потрапили Володимир Стаюра, Марія Чашка і Любомир Шимків. Маючи майже мільйон гривень залишку майданних коштів, “діячі” пропонували поставити гроші на депозит в банку до… нової революції. На кого оформляти кошти не домовились кулуарно, тому інформація “вийшла в люди”. Тепер нібито відхрещуються від ідеї.

Надзвичайно негативно сприйняла громадськість інформацію про можливе призначення помічника-консультанта Олексія Кайди – пані Навроцьку керівником обласного управління освіти. Соціальні мережі просто вибухнули. Телефони “ПРО ВСЕ” сьогодні прийняли понад два десятки дзвінків лише з проханням оприлюднити інформацію про таку ймовірність. Освітяни Підволочищини вкрай обурені.

Зате позивною є новина, що керівником апарату в Олега Сиротюка нібито буде Леонід Бицюра. Це один з найадекватніших свободівців Тернополя, в якого і освіта, і рівень культури відповідають належному рівню.

Нинішня  влада, роблячи грандіозний шухер по всій вертикалі, напевно, “бере” зі всіх, хто може щось запропонувати. Принаймні, на заміщення посад заступників губернатора відведено аж два тижні! Цікаво, скількох бажаючих посидіти у високих кріслах, кинуть?

Олена Підгрушна сподівається завагітніти

Верховна Рада Криму проголосила рішення про вступ Криму до Російської Федерації