Колишнього прем‘єр-міністра засудили до року виправних робіт

Поділитися

Італійський суд засудив колишнього прем‘єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі до одного року громадських робіт з так званій “справі Mediaset”, повідомляє УНН з посиланням на БіБіСі.

Таке рішення суд Мілану виніс як альтернативу домашньому арешту.

Нагадаємо, у жовтні 2012 року Берлусконі був засуджений за податкові махінації, пов’язані з діяльністю належної йому медійної корпорації Mediaset. Вирок суду був підтверджений Верховним судом в серпні.

Раніше суди першої та другої інстанції засудили політика до чотирьох років позбавлення волі . Проте пізніше термін тюремного ув’язнення з урахуванням прийнятого в 2006 році закону про амністію був зменшений до одного року.

Суд у також постановив позбавити колишнього прем’єр-міністра права брати участь у виборах протягом шести років. Крім того, Берлусконі виключили з італійського сенату.

Згідно італійському законодавству, Берлусконі, якому більше 70 років, має право вибрати альтернативну міру покарання. Політик обрав громадські роботи, заявивши, що домашній арешт для нього неприпустимий.

Берлусконі багаторазово звинувачувався у фінансових аферах, корупції, ухиленні від податків, участі в сексуальних скандалах, зв’язках з мафією – відносно нього було ініційовано близько 80 справ. Проте до цих пір всі звинувачення проти нього або відпадали за давністю років, або він переміг в апеляційних судах.

В даний час Берлусконі залишається фігурантом ще декількох процесів.

Чому тернополяни перестали приходити на місцевий Майдан?

Губернатор Тернопільщини зробив п’ять помилок у двох реченнях!